Accenture: Στρατηγικός συνεργάτης των δυναμικότερων οργανισμών, με πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία

13:06 19/1/2022 - Πηγή: Fortune

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση CEO Initiative Book, στο πλαίσιο του CEO Initiative, που κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με τo νέο τεύχος του Fortune.

Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Accenture

Διακυβέρνηση, κουλτούρα, ηγεσία. Ο «χάρτης πορείας» της Accenture δείχνει ότι μπορούν να διασυνδεθούν με την τεχνητή νοημοσύνη. Πώς εμπνέετε τους ανθρώπους σας να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να δουν τις ευκαιρίες που φέρνει η αυτοματοποίηση;

Σκιαγραφώντας

τον νέο ψηφιακό κόσμο, η CEO της Accenture, Julie Sweet, δήλωσε πρόσφατα ότι «Cloud is the enabler; data is the driver; and AI is the differentiator». Στο πλαίσιο αυτό, οι άνθρωποί μας λειτουργούν ως προπομποί των τεχνολογικών εξελίξεων. Δοκιμάζουμε πρώτοι συνήθως εσωτερικά τη δυναμική και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, με στόχο να αναδείξουμε πώς αυτές μπορούν να «ξεκλειδώσουν» αξία για τους πελάτες μας. Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, δεν είναι εσωτερική, αλλά έγκειται στο κατά πόσο οι αποδέκτες του μηνύματός μας υπερνικούν πιθανές αρχικές επιφυλάξεις. Συνεπώς, επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε απτά τα οφέλη που φέρνει η τεχνολογία και να βοηθήσουμε να «στηθούν» οι κατάλληλες δομές που εξυπηρετούν τη νέα πραγματικότητα, όπου οι θέσεις μηχανιστικής εκτέλεσης διαδικασιών σταδιακά αυτοματοποιούνται και τον ρόλο τους αναλαμβάνουν νέες, σαφώς δημιουργικότερες, που αξιοποιούν καλύτερα το εύρος της ανθρώπινης ευφυΐας. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία αποτελεί «εργαλείο» στα χέρια του ανθρώπου. Άρα, η αξία ή η απαξία της έγκειται καθαρά στον τρόπο χρήσης της. Ενδεικτικά, ιδιαίτερης προσοχής χρήζει το πώς στεκόμαστε απέναντι στη χρήση δεδομένων και στο πώς διασφαλίζουμε τη σωστή τροφοδότηση των «μηχανών», σεβόμενοι την προσωπική σφαίρα κάθε ατόμου.

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες μιλούν ολοένα και περισσότερο για το κλίμα, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει. Τι δείχνει η εμπειρία και τα δεδομένα των μελετών σας για τη μετάβαση στο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μας με το UNGC, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς δυσκολεύονται να επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες τους για το κλίμα. Το 71% εξ αυτών δηλώνει ότι εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη ενός στόχου καθαρών μηδενικών εκπομπών και το 57% θεωρεί ότι λειτουργεί στην κατεύθυνση του στόχου του 1,5° C. Ωστόσο, μόνο 2% αυτών των εταιρειών έχουν επίσημο στόχο που έχει επικυρωθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets.

Οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι οι πρωτοπόροι οργανισμοί χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και σύνολα δεδομένων ESG για να δημιουργήσουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, αξιοποιούν συστηματικά την καινοτόμο δύναμη της διαφορετικότητας και αναπτύσσονται θέτοντας τις ανάγκες των ενδιαφερομένων μερών στο επίκεντρο των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Όταν η Accenture λέει ότι υιοθετεί τη δύναμη των αλλαγών για να δημιουργήσει αξία, προωθεί αυτό τον τρόπο προσέγγισης και στους πελάτες της;

Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή είναι μέσα στα δεδομένα της νέας οικονομίας, που απαιτούν ταχύτητα και ενστέρνιση του νέου, όχι ως δόγματος, αλλά ως πεποίθησης ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από εκθετικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, πρωτίστως ως απόρροια της τεχνολογίας. Επομένως, επιδιώκουμε να λειτουργούμε σε τρία επίπεδα: χαρτογραφώντας και αναδεικνύοντας τη θέση μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ως αγωγός νέων τεχνολογιών, νέων μεθόδων εργασίας, παραγωγής και βελτιστοποίησης στους πελάτες μας, αλλά και ως καταλύτης δημιουργίας ψηφιακών και τεχνολογικών οικοσυστημάτων για έκλυση μεγαλύτερης αξίας στην ελληνική οικονομία. Για να το πετύχουμε αυτό, ενεργοποιούμε κατά περίπτωση μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών μας.

Πώς δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία η Accenture στην τοπική αγορά;

Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις της εγχώριας αγοράς, θέλουμε να αποτελούμε μακροχρόνιο και στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων και δυναμικότερων οργανισμών της χώρας, η εξέλιξη και η ανάπτυξη των οποίων έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία.

Διαθέτοντας περισσότερα από χίλια εξειδικευμένα στελέχη, έχοντας άμεση πρόσβαση σε παγκόσμια και διακλαδική τεχνογνωσία, αξιοποιώντας παγκόσμιες και τοπικές συνεργασίες, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, βοηθώντας τους πελάτες μας να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους, γρήγορα και αποτελεσματικά.

To άρθρο Accenture: Στρατηγικός συνεργάτης των δυναμικότερων οργανισμών, με πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα