Το θρυλικό φόρεμα του τένις έκθεμα του μουσείου Γουίμπλεντον

Το θρυλικό λευκό φόρεμα της αφίσας «το κορίτσι του τένις» που πούλησε πάνω από 2 εκατ. αντίτυπα θα εκτεθεί στο μουσείο Γουίμπλεντον. Το αγόρασε σε δημοπρασία τον περασμένο Ιούλιο πληρώνοντας 15.000 λίρες!

Η 18χρονη, τότε, Φιόνα Μπάτλερ (Fiona Butler), το μοντέλο που χρησιμοποίησε η εταιρεία «Athena» για την καρτ ποστάλ, έγινε αντικείμενο θαυμασμού εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ η αφίσα έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα διασημότερα πόστερ όλων των εποχών.

Το φόρεμά της ήταν δανεικό

Η Fiona Butler είχε δανειστεί το φόρεμα από μια φίλη της, για να κάνει μια φωτογράφηση στα γήπεδα του τένις του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Σε ρόλο φωτογράφου ήταν ο τότε φίλος της Μάρτιν Έλιοτ, ο οποίος πούλησε τα δικαιώματα της φωτογραφίας στην εταιρεία Αthena, και πέθανε το 2010.

Εντυπωσιακό είναι ότι η φίλη της, η Κάρολ Νοτς, δημιούργησε το φόρεμα σε ηλικία 12 ετών, καθώς επίσης το γεγονός ότι η Μπάτλερ δεν πληρώθηκε ποτέ για αυτή τη φωτογράφηση. Ωστόσο, όπως λέει δεν μετανιώνει ποτέ για αυτήν.

Το φόρεμα θα εκτεθεί στο μουσείο, μαζί με το πόστερ και τη ρακέτα που κρατούσε η Μπάτλερ.

«Είναι απίστευτο!»

Η δημιουργός του φορέματος, Κάρολ Νοτς, η οποία πήρε τις 15.000 λίρες δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το φόρεμα το οποίο φορούσα για να παίζω τένις θα είναι μέρος της συλλογής του μουσείου του Γουίμπλεντον. Είναι απίστευτο!»

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είχε φυλαγμένο το φόρεμα σε ένα ντουλάπι και δεν φανταζόταν ότι θα ενδιαφερόταν κανείς για αυτό.

Keywords