Θέλει την Έλλη Στάη στο Mega ο Φώτης Μπόμπολας

Σφοδρότατη είναι η σύγκρουση στο Μεγάλο Κανάλι.

Το «όχι» του Φώτη Μπόμπολα στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο απειλεί να αλλάξει όλη την ανθρωπογεωγραφία των μεγάλων media, ανατρέποντας το σκηνικό. Η υποστήριξη του Γιώργου Μπόμπολα στο πρόσωπο του σημερινού διευθυντή ειδήσεων, που εκφράστηκε με την παραμονή του στη σύσκεψη και στο κοντρόλ των ειδήσεων την Τρίτη, φανερώνει το μέγεθος της εσωτερικής σύγκρουσης και των συνεπειών που θα έχει για το μέλλον του «Πηγάσου» και τις «παγωμένες» προς το παρόν συζητήσεις περί της συγχώνευσης της εταιρείας

με τον ΔΟΛ.

Η πρώτη συζήτηση έγινε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ των μετόχων, χωρίς να βρεθεί κάποια λύση. Στη δεύτερη, διευρυμένη συνάντηση, ο Φώτης Μπόμπολας βγήκε ανοικτά και διαχώρισε τη θέση του, αφήνοντας να εννοηθεί πως το νέο δελτίο ειδήσεων που είχε κάνει πρεμιέρα με τη Μαρία Σαράφογλου ήταν περίπου απαράδεκτο. Οι υπόλοιποι μέτοχοι κοίταζαν με έκπληξη, όπως και τα τρία ανώτατα στελέχη της διοίκησης, τον Φώτη Μπόμπολα, διότι πρώτη φορά υπήρχε τέτοια εσωτερική διαφωνία στην εκπροσώπηση του μετόχου με την ισχυρότερη παρουσία στο Mega (32%).

Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε προτείνει να διατηρηθεί το υφιστάμενο μοντέλο, με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο ως επικεφαλής, τη Μαρία Σαράφογλου στην παρουσίαση και κεντρικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη. Ομως ο Φώτης Μπόμπολας ήταν αμετάπειστος και ζήτησε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της εταιρείας, με θέμα την αλλαγή των μελών του Δ.Σ., βάσει της δύναμης και της φανερής παρουσίας που έχει κάθε μέτοχος στο Mega.

Ο ίδιος έχει την πλειοψηφία των μετοχών στον «Πήγασο», άρα και στον «Τηλέτυπο», ενώ ακολουθούν ο ΔΟΛ και οι εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη. Και τότε, τα πράγματα αγριεύουν πολύ... Στο μυαλό του Φώτη Μπόμπολα και των ανθρώπων του «Εθνους» η πρόταση είναι για την Ελλη Στάη στην παρουσίαση και την πλήρη αλλαγή των προσώπων του δελτίου μπροστά και πίσω από τις κάμερες, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Πρετεντέρης.

ΑΠΟΥΣΙΑ. Στο μεταξύ, εκτός των άλλων, αυτό για το οποίο συζητούσαν άπαντες ήταν η παντελής απουσία του Νίκου Στραβελάκη από την προετοιμασία του δελτίου της Δευτέρας, όπου έκανε την «παρθενική» της εμφάνιση, όρθια στην αρχή και κατόπιν καθισμένη, η Μαρία Σαράφογλου. Ο συνήθως αεικίνητος Στραβελάκης απείχε επιδεικτικά απ΄ όλη τη διαδικασία πριν από την έναρξη του δελτίου και ήταν ωσεί παρών, προσπαθώντας έτσι να δείξει τη δυσφορία του, γιατί δεν ήταν εκείνος η επιλογή για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Παράλληλα, άπαντες παρατήρησαν πως στην πρεμιέρα του δελτίου, πλην του Γιάννη Πρετεντέρη, οι μοναδικοί που πέρασαν από το στούντιο για ζωντανές συνδέσεις ήταν δύο άνδρες, ο Δημήτρης Τάκης και ο Χρήστος Τσιγουρής, και καμία γυναίκα ρεπόρτερ.

Οσο για το σκηνικό, που λέγεται ότι κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ, δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα, παρά τη μεγάλη διαφήμιση που του είχε γίνει και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί.


Πώς η Ελλη επανήλθε στο προσκήνιο

Για πρώτη φορά το θέμα της επιστροφής της Ελλης Στάη στο Mega τέθηκε το καλοκαίρι, στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους οι μέτοχοι του Mega. Τον Ιούλιο, ο Φώτης Μπόμπολας, διαφωνώντας απόλυτα με την προοπτική παραμονής του Χρήστου Παναγιωτόπουλου ως διευθυντή ειδήσεων του Mega, στην κουβέντα για τη Μαρία Σαράφογλου ζήτησε να αναλάβει η Ελλη Στάη το δελτίο ειδήσεων. Η απάντηση του διευθυντή ειδήσεων ήταν σκληρή τόσο για την Ελλη Στάη όσο και για την Ολγα Τρέμη. Σε e-mail που φέρεται να εστάλη στους μετόχους του καναλιού γινόταν λόγος για τις ηλικίες των δύο παρουσιαστριών και τονιζόταν πως η επιλογή της Μαρίας Σαράφογλου, ως νεότερης, θα ανανέωνε το δελτίο ειδήσεων. Η αναφορά αυτή προξένησε έκπληξη και στους μετόχους, που έχουν πολύ περισσότερα χρόνια εμπειρίας στις πλάτες τους.

Τον Αύγουστο έγινε μια νέα προσπάθεια ριζικής αλλαγής του δελτίου, με παλαιότερο στέλεχος του Mega να προτείνεται για διευθυντής, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μια ηχηρή μεταγραφή. Τελικώς, το ζήτημα κόλλησε στην επιμονή του Σταύρου Ψυχάρη να παραμείνει στον σχολιασμό ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Εν τω μεταξύ, το σχόλιο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου για την Ολγα Τρέμη και την Ελλη Στάη άρχισε να γίνεται γνωστό. Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή της με τον Γιάννη Αλαφούζο, ύστερα από πρόταση του Σταμάτη Μαλέλη, για τον ΣΚΑΪ η Ελλη Στάη αντέδρασε με άρθρο της, στο οποίο κατηγορούσε ανοικτά τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο για «χρυσαυγιτισμό στα media». «Εμβρόντητη έμαθα ότι διευθυντικό στέλεχος της ενημέρωσης Μεγάλου καναλιού με περιέγραψε... γραπτώς ως ηλικιωμένη και άρα ανίκανη για τις ειδήσεις του (εν αγνοία μου και χωρίς να ενδιαφέρομαι για το θέμα)... και όχι μόνον εμένα», έγραψε η Ελλη Στάη.

Βεβαίως, αυτό δεν ήταν ολόκληρη η αλήθεια, διότι τυπικά η ίδια μπορεί να ενδιαφέρεται για το δελτίο ειδήσεων του Mega, αλλά η ολόψυχη υποστήριξη από τον Φώτη Μπόμπολα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να συναινεί η δημοσιογράφος. Αν περάσει η πρόταση του μετόχου του «Πηγάσου» και του Mega, τότε ο «μηχανισμός» του thetoc.gr σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη στο «Εθνος» θα αναλάβει δράση στο Μεγάλο Κανάλι.

Διαβάστε επίσης:

Στα... σκαριά το τρίτο "Sex and the city"

Πρωταγωνίστρια γνωστής σειράς περιφέρεται ματωμένη και γυμνή (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα