Στόχος η βιωσιμότητα του χρέους για τον Σαμαρά

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η συζήτηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, παρά την πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, αφού ο πρωθυπουργός έχει να θέσει στο τραπέζι πολλά θέματα για τα οποία ελπίζει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος θα βοηθήσει.

Πρώτος στόχος για τον κ. Σαμαρά είναι η διευθέτηση της βιωσιμότητας

του χρέους, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί την μεγάλη επιτυχία της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα.

Επισημαίνοντας, λοιπόν, πως η χώρα έχει τηρήσει όλες τις υποσχέσεις της, ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει σε βοήθεια από τη Γερμανία, παρόλο που η στάση που θα κρατήσει στο γεύμα εργασίας η κα. Μέρκελ είναι αβέβαιη, καθώς στις τελευταίες της δηλώσεις παρέπεμψε όλα αυτά τα ζητήματα στην τρόικα. Η στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ σημαντικές ενόψει της εκλογικής μάχης του Μαΐου, αφού, αν συνεχίσουν να "σφυρίζουν" αδιάφορα και να παραπέμπουν για συζητήσεις μόνο στην τρόικα, η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να "χάσει πόντους" έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν για όλα αυτά στο Βερολίνο την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντεξη Τύπου.

Όλα αυτά τη στιγμή που θα συνεχίζονται οι δύσκολες διαπραγματεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, με τον Υπουργό Οικονομικών να προσπαθεί να κατευνάσει την πίεση του κλιμακίου για νέα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να εκταμιευθεί η νέα δόση.

Keywords
Τυχαία Θέματα