Σνίτσελ γεμιστό με πιπεριά Φλωρίνης και κοπανιστή!

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄ ΑΝΑΜΟΝΗ: 4 ΏΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ: € 4,80 η μερίδα

Υλικά

4 σνίτσελ χοιρινά

400 γρ. κοπανιστή Μυκόνου, φρέσκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, ξιδάτες, από βάζο, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι & πιπέρι

1 λίτρο σπορέλαιο

Για το πανάρισμα

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά, καλά χτυπημένα

15 φέτες ψωμί του τοστ

(ελαφρώς ξεραμένο), τριμμένο ή ½ κιλό φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι την κοπανιστή, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μαϊντανό , το βούτυρο και το γιαούρτι. Σε πάγκο εργασίας απλώνουμε τα σνίτσελ, μοιράζουμε στο καθένα το μείγμα της κοπανιστής και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αλείφουμε με αυτό όλη την επιφάνεια. Τα διπλώνουμε στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Σε τρία ξεχωριστά μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά (ή το τριμμένο ψωμί).

Πανάρισμα: Πανάρουμε τα σνίτσελ περνώντας τα διαδοχικά από τα τρία μπολ (αλεύρι, αβγό, φρυγανιά) 2 φορές. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και ξαναπαγώνουμε*.

Τηγάνισμα: Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με βραστές πατάτες σαλάτα και χόρτα εποχής.

Tips: Ζητήστε από τον χασάπη σας να περάσει τα σνίτσελ από την ειδική μηχανή που σπάει τις ίνες ή προμηθευτείτε το ειδικό εργαλείο-σφυρί (μπάτης) και χτυπήστε τα για να απλώσουν. Θα το βρείτε στα καταστήματα με εργαλεία κουζίνας.

Αν δεν βρείτε ή δεν σας αρέσει η κοπανιστή (υπάρχει πια και Τήνου ή Άνδρου, που είναι πιο ήπιες), χρησιμοποιήστε κατίκι Δομοκού ή μαλακή μυζήθρα, παραλείποντας το γιαούρτι από τα υλικά σας.

Η διαδικασία παναρίσματος είναι χρονοβόρα, αλλά απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια συμπαγής κρούστα γύρω από τα σνίτσελ ώστε να ψηθούν σωστά και να μην κινδυνεύσουν να ανοίξουν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

πηγή: alatikaipiperi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα