Μηνύματα και… σχόλια για Ιβάν

Καλημέρα, καλημέρα από την πόλη του Μπουτάρη και του Βενιζέλου! Που, έστω και για λίγο, άφησαν και τον Τζιτζικώστα να... ορκιστεί περιφερειάρχης.

Μηνύματα συνεργασίας και ενότητας με αποδέκτη την κοινωνία και αναφορές στον μεσαίο χώρο του Κ. Καραμανλή κυριάρχησαν στη σύντομη ομιλία του Απ. Τζιτζικώστα μετά την ορκωμοσία του. Οπως και η σαφής αναφορά για μία ακομμάτιστη και αυτόνομη Αυτοδιοίκηση, με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία, όπως ζήτησε το 71% της Κεντρικής Μακεδονίας με την ψήφο του. Σωστός. Αμέσως μετά την τελετή, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, δώρισε στον περιφερειάρχη ένα στυλό με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή του εκ Ρωσίας ορμώμενου επιχειρηματία δεν ήταν αρκετή για να αποφευχθούν τα «καυστικά» σχόλια από ουκ ολίγους παρευρισκομένους τόσο για την απουσία του από τα πράγματα της Θεσσαλονίκης, όσο και για τους χειρισμούς του επί των ποδοσφαιρικών.

Ανθιμος σε ώρα… ΠΑΣΟΚ



Με καθυστέρηση προσήλθε και στις δύο τελετές ορκωμοσίας στις οποίες χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Την Τετάρτη το απόγευμα στην Περιφέρεια καθυστέρησε περισσότερο από μισή ώρα, ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και την Πέμπτη το πρωί στην τελετή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εχει αρχίσει να κυκλοφορεί σε ώρα… ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγε σε πηγαδάκι πρώην μεγαλοστέλεχος του Κινήματος. Μόνο που αν το μάθει ο Παναγιότατος, θα τον αφορίσει…

Αγοραστός - Πατούλης στη «μάχη»

Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ από τη Νέα Δημοκρατία, Κ. Αγοραστός και Γ. Πατούλης (φωτ.), αντίστοιχα, βρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του Απ. Τζιτζικώστα. Ο μεν Αγοραστός προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξη του Τζίτζι, καθώς χωρίς την ψήφο του δεν εκλέγεται πρόεδρος, ο δε Πατούλης βρήκε την ευκαιρία να κάνει προεκλογικό αγώνα, καθώς οι περισσότεροι από τους νέους δημάρχους της Μακεδονίας ήταν παρόντες στην ορκωμοσία.

Αρχισαν τα... όργανα

Τελικά, δεν βαριόμαστε ποτέ εδώ στη ΔΕΘ! Βάζουμε λίγο απ’ όλα και κάνουμε πορεία! Μαζί με τις προετοιμασίες ξεκίνησαν και οι πρόβες για διαδηλώσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι βέβαια ακολουθούν τη γνωστή παροιμία «Βρήκαμε παπά να…». Ενδεικτική είναι ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Συνδικαλιστών, που ζητάει τα εξής: «Εξοδο από το ευρώ και απαγόρευση της μεταφοράς των επιχειρήσεων και των κεφαλαίων στο εξωτερικό. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Απαιτούμε δουλειές για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις τώρα. Απαγόρευση των απολύσεων, προστασία των ανέργων. Δημόσια, δωρεάν Εκπαίδευση και Υγεία, πρόσβαση για όλους σε ρεύμα, νερό, θέρμανση. Εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για όλες τις οικογένειες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ». Λίγα πράγματα δηλαδή…

Εκλεψαν την παράσταση


Οπως είναι φυσικό, στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν συγκέντρωσαν τα βλέμματα μόνο οι άνδρες, αλλά και οι κυρίες. Πρώτη και καλύτερη ήταν φυσικά η Ελεάννα Βλάχου. Η σύντροφος του Απόστολου Τζιτζικώστα έλαμπε από χαρά για τον περιφερειάρχη και με το λευκό, εφαρμοστό φόρεμα που επέλεξε έκλεψε τις εντυπώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανανεωμένη και εμφανώς μαυρισμένη από τις καλοκαιρινές διακοπές Πόπη Καλαϊτζή (φωτ.), όπως και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία είχε ντυθεί με ένα κατακόκκινο φόρεμα, τραβώντας την προσοχή.

Στο Αγιον Ορος
Διήμερη περιοδεία στο Αγιον Ορος πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Oρφανός. Ετσι, δεν έδωσε το «παρών» στις ορκωμοσίες που πραγματοποιήθηκαν σε Περιφέρεια και δήμο, όπου παραβρέθηκε η σύζυγός του, Μερόπη.

Αστρο του Δαβίδ

Ο κυρ-Γιάννης εμφανίστηκε στην ορκωμοσία του με το αστέρι του Δαβίδ στο πέτο. Πολλοί είπαν ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα εναντίον του φασισμού. Κάτι φωτισμένα μυαλά της «Πρωτοβουλίας» όμως το μετέφρασαν ως πρωτοκαθεδρία του Καπόν στην επόμενη ημέρα της διοίκησης του δήμου.

Στοίχημα

Βάζει στοίχημα ο Θόδωρος Καράογλου και μάλιστα χοντρό! Για όσες ψήφους διαφορά πάρει ο δεύτερος θα χάσει ένα ευρώ, ενώ αν έρθει αυτός δεύτερος, θα πληρώσει τη διαφορά επί πέντε! Θόδωρε, αν βρεις τέτοιο θύμα, βάζω κι εγώ μαζί σου! Η πρωτιά είναι καθαρά δική σου, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις...

Πάνε τα παλιά

Σεμνή και σοβαρή η τελετή ορκωμοσίας στην Περιφέρεια. Πάνε τα παλιά πανηγύρια με τα χορευτικά του Πανίκα.

Πίστεψε πρώτος

Πολλοί πάνε τώρα να καρπωθούν την τεράστια ανακάλυψη του τάφου στην Αμφίπολη. Ποιος όμως είχε πιστέψει σε αυτήν και είχε εγκρίνει κονδύλια; Ο Διονύσης Ψωμιάδης! Μάλιστα, έγγραφο της Αντιπεριφέρειας αποτελεί απόδειξη για τα 80.000 ευρώ που δόθηκαν το 2011. Είδατε λοιπόν ότι τελικά ήταν πολλοί εκείνοι που πίστεψαν στη μεγάλη ανακάλυψη;

Δεν έμεινε ψίχουλο

Πεινασμένοι φαίνεται πως πήγαν όλοι στην ορκωμοσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μέχρι να βγουν οι φωτογραφίες και να πέσουν οι απαραίτητες υπογραφές δεν είχε μείνει ψίχουλο στα τραπέζια.

Keywords