Κίνηση-ματ από την Νίκη Τζαβέλα!

Όταν η Ευρωπαϊκή εμπειρία και το διεθνές τεχνοκρατικό κύρος χαρακτηρίζει έναν πολιτικό τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα. Ο λόγος για την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα, η οποία με τις στρατηγικές και συντονισμένες της κινήσεις στα ενεργειακά έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και διεθνώς στο χώρο της ενέργειας.

Η Νίκη Τζαβέλα, εδώ και ένα χρόνο από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόεδρος της ομάδας

εργασίας για την ενεργειακή συνεργασία ΕΕ και των ΗΠΑ , με σκληρή εργασία και μεθοδικότητα (όπως και με την επιτυχία της στην υπερψήφιση της εκθέσεως της για το ενιαίο ευρωπαϊκό ενεργειακό οδικό χάρτη όπου θεσπίστηκε η ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας της ΑΟΖ καθώς και των ενδογενών κοιτασμάτων) είχε θέσει από την αρχή την σπουδαιότητα της εισαγωγής φθηνού φυσικού αερίου και πετρελαίου από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η επικαιρότητα στην Ουκρανία με τις συνέπειες της ενεργειακής ευρωπαϊκής ομηρίας σε μονοπώλια έρχεται να την επιβεβαιώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Άλλωστε για το θέμα αυτό η Νίκη Τζαβέλα θα συμμετέχει στις 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, σε συνάντηση όλων των ενεργειακών κολοσσών αλλά κυρίως θα είναι στις 24 Μαρτίου η εισηγήτρια στο Κογκρέσο, στην Ουάσιγκτον, από πλευράς του Ευρωκοινοβουλίου, για το σπουδαίο θέμα της εισαγωγής φθηνού αερίου και πετρελαίου από τις ΗΠΑ. Τελικά κάτι ήξερε ο Αντώνης Σαμαράς και την υποδέχθηκε θερμά πάλι πίσω στη Νέα Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα