Γ.Παππάς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αλλάζει γνώμες για τον ΦΠΑ στα νησιά"

Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Αν.Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναφορικά με το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε δύο νησιά, ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε κατά την προεκλογική ομιλία του στο Ροδίνι, αλλά μόλις ανέλαβε την εξουσία έδωσε "γη και ύδωρ" στην Τρόικα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπήρχε ξεκάθαρη 'κόκκινη γραμμή' για το ζήτημα αυτό -παρά το γεγονός πως οι δανειστές μας, επέμεναν για την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος.

Άρα οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους νησιώτες, πήγαν περίπατο μέσα σε δύο μόλις μήνες διακυβέρνησης, ενώ εμφανίζονται ακόμη με διαφορετικές γραμμές μεταξύ υπουργών, βουλευτών και ηγεσίας! Πού πήγε η σκληρή διαπραγμάτευση με τους 'θεσμούς; Αυτή είναι η πρώτη εμπειρία των νησιωτών μας από την Αριστερή κυβέρνηση. Ήδη εχτές, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ.Μάρδας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε δύο νησιά.

Οι Δωδεκανήσιοι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, του εμπορικού, επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου, δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι θα δώσουν την μάχη μέχρις εσχάτων για να διατηρηθούν τα κεκτημένα των νησιών μας και δεν θα σταματήσουμε, έως ότου δικαιωθούμε, διότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα σημάνει καταστροφή για τον τόπο. Το σίγουρο μετά το πέρας της σημερινής ευρείας συνεδρίασης, είναι ότι κατέστη σαφές εκατέρωθεν πως το Αιγαίο θα προχωρήσει ενωμένο, μια γροθιά με ξεκάθαρο στόχο!

Keywords
Τυχαία Θέματα