Ερώτηση Κικίλια στον Τσίπρα για τον Πανούση

Να λάβει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο σημερινό άρθρο του στα «Νέα», καλεί ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κικίλιας ζητάει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός καθώς, όπως αναφέρει, είναι η πρώτη φορά που ο υπεύθυνος υπουργός μιλάει για «ανοχύρωτη

χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές».

Κατά την εκτίμηση του βουλευτή, ο κ. Πανούσης απευθύνει την αγωνία του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα, ενώ διερωτάται ποιος «εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιον ελέγχεται» και ρωτάει εάν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει «να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους».

Ο κ. Κικίλιας μιλάει για «απαράδεκτη παραδοχή του υπουργού ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση….» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι οι προσωπικές επιλογές του οδηγούν μία ευνομούμενη και ασφαλή χώρα σε αγωνίες και διλήμματα επί θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας και τάξης, μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα