Εμμανουήλ Καπελώνης: Συνωνυμία ή συγγένεια με το νεκρό Χυσαυγίτη
Ενα από τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν ο Μανος Καπελώνης. Το συγκεκριμένο όνομα, -Εμμανουήλ Καπελώνη- ήταν ένα από αυτά που βρίσκονταν στη λίστα με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Λαμπράκη.
Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (27 Μαΐου 1963) το όνομα Εμμανουήλ Καπελώνης επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Μάλιστα αν ήταν συγγενείς ο Εμμανουήλ Καπελώνης θα ήταν παππούς του νεαρού Χρυσαυγίτη . Ο υπομοιράρχος Εμμανουήλ Καπελώνης ήταν διοικητής του αστυνομικού τμήματος Τούμπας και κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λαμπράκη.
Η εμπλοκή του Καπελώνη στην υπόθεση Λαμπράκη
Κατά την έβδομη ημέρα της δίκης, τον Οκτωβρίου του 1966, «σκάει» βόμβα στο δικαστήριο, όταν ο υπομοίραρχο Καπελώνης, που είναι μαζί με τον Γιοσμά κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία, αποκαλύπτει ότι ο προϊστάμενός του στην Εθνική Ασφάλεια, ταγματάρχης Δόλκας, που επίσης είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, του έστησε παγίδα. Όπως λέει ο Καπελώνης, που είχε δεχτεί στη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης ότι είχε επαφές με τον Γκοτζαμάνη πριν τη δολοφονία, ο Δόλκας τον έπεισε να καταθέσει στον ανακριτή ότι η διαταγή για την σύλληψη του Εμμανουηλίδη, την πήρε από την Γενική Ασφάλεια και όχι από την Εθνική Ασφάλεια, για να φανεί ότι η πράξη του Εμμανουηλίδη ήταν αδίκημα κοινού ποινικού δικαίου και ότι η Εθνική Ασφάλεια δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση.
Καθώς το θέμα αυτό συζητιέται στο δικαστήριο, έρχεται στο φως και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο: Όταν συνελήφθησαν χωριστά ο Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουηλίδης και οδηγήθηκαν στο Ε΄ αστυνομικό τμήμα, δεν συντάχθηκε έκθεση σύλληψης αλλά... αυθόρμητης παρουσίασης και μάλιστα στις 6 π.μ. της Πέμπτης 23 Μαϊου 1963. Επίσης, ότι το κλομπ, που είχε μαζί του ο Γκοτζαμάνης όταν συνελήφθη, είχε μυστηριωδώς «χαθεί» και δεν υπήρχε ανάμεσα στα πειστήρια της δικογραφίας.
Μάλιστα, την επόμενη μέρα της δίκης, προκύπτει και μία ακόμη αποκάλυψη: Η Εθνική Ασφάλεια προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι ο Καπελώνης ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στον τόπο της συγκέντρωσης της ΕΔΥΕΘ, για να φανεί προφανώς ότι κινήθηκε από δική του και μόνο πρωτοβουλία για την οργάνωση της αντισυγκέντρωσης. Και όταν ο ανακριτής ζήτησε από την Εθνική Ασφάλεια ονομαστική κατάσταση των αστυνομικών που εκείνη την ημέρα ήταν σε υπηρεσία, το όνομα του Καπελώνη δεν υπήρχε μέσα.
πηγή: iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καταγγελία αναγνώστη για την δολοφονία στο Ηράκλειο: “κ. Δένδια ας σου θυμίσω το παρελθόν σου...”
- Σε βίντεο σοκ καταγράφηκε καρέ-καρέ η εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής
- Βόρεια Εύβοια: Δίπλα στα σουβλάκια, υπήρχε το δωμάτιο με τα ένοχα μυστικά!
- Ουρές χιλιάδων καταναλωτών για φτηνότερο ρεύμα από ΔΕΗ
- Εμμανουήλ Καπελώνης: Συνωνυμία ή συγγένεια με το νεκρό Χυσαυγίτη
- Αντιδράσεις για τη δήλωση Βαλλιανάτου
- Βρέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών;
- Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στα γερμανικά ΜΜΕ
- Ο γάμος καθυστέρησε λόγω μιας... κουκουβάγιας
- Άγγελος Κοτρώνης: Κανένα έργο δεν κολλάει στην Ύδρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Παραπολιτικά
- Εμμανουήλ Καπελώνης: Συνωνυμία ή συγγένεια με το νεκρό Χυσαυγίτη
- Βρέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών;
- Σπάνια υβριδική έκλειψη Ηλίου το μεσημέρι της Κυριακής
- Παρέμβαση των εργαζομένων της ΕΥΠ για την υπόθεση Καρχιμάκη
- Ο τραυματισμός της Αραβανή και οι πρώτες βοήθειες από τον Ματιάμπα!(ΦΩΤΟ)
- Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον Αλέξανδρο Γέροντα
- Νέα πολιτική παρέμβαση από τον Σημίτη
- Καταθέτουν την άδεια οπλοφορίας Ζαρούλια, Ηλιόπουλος και Ζησιμόπουλος
- Τελευταία Νέα Παραπολιτικά
- Εμμανουήλ Καπελώνης: Συνωνυμία ή συγγένεια με το νεκρό Χυσαυγίτη
- Ο τραυματισμός της Αραβανή και οι πρώτες βοήθειες από τον Ματιάμπα!(ΦΩΤΟ)
- Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον Αλέξανδρο Γέροντα
- Σπάνια υβριδική έκλειψη Ηλίου το μεσημέρι της Κυριακής
- Βρέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών;
- Καταθέτουν την άδεια οπλοφορίας Ζαρούλια, Ηλιόπουλος και Ζησιμόπουλος
- Νέα πολιτική παρέμβαση από τον Σημίτη
- Παρέμβαση των εργαζομένων της ΕΥΠ για την υπόθεση Καρχιμάκη
- Η ανησυχητική δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου
- Οι έξι όροι της Μέρκελ στον Σαμαρά!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- 2o ENDURO MEETING
- Μ. Βερέμης: «Εξάγουμε περισσότερη τεχνολογία παρά ελαιόλαδο»
- Χοντρό χρήμα στη Παρί από το Κατάρ
- Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου, που τραυματίστηκε στην επίθεση στο Ν. Ηράκλειο
- Είχαν κλέψει το ίδιο κατάστημα 13 φορές!
- Αμπντούν: «Αν παίξει όπως ξέρει θα κερδίσει»
- Πάτρα: Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση για πυροβολισμούς στην οδό Λευκωσίας
- Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας
- ΚΟΣΜΟΣ - Εξαφανίστηκε η Nadya, φυλακισμένο μέλος των Pussy Riot