Διχάζεται το ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο Δένδια!

Εντελώς αντιφατική έως και αλλόκοτη είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του νομοσχεδίου Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Αφού προηγουμένως είχε συμφωνήσει η Χ. Τρικούπη ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, διά του αρμόδιου τομεάρχη του Κ.Τριαντάφυλλου, ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ

ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ, μέσω… εξωκοινοβουλευτικού στελέχους (δέκα ολόκληρες ημέρες μετά την κατάθεσή του!) ότι διαφωνεί. Προσήλθε κανονικά όμως στη πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής την Τρίτη, με περιορισμένες αντιρρήσεις σε εξειδικευμένα θέματα, για να απειλήσει χθες με ανακοίνωσή του ότι διαφωνεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής όμως σήμερα, το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε την τακτική «στρίβειν διά της απουσίας".

Συγκεκριμένα προσήλθε μόνο ο Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος περιορίσθηκε σε παρατηρήσεις επί της διαδικασίας (πόσο χρόνο θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι φορέων κλπ) για να αποχωρήσει «αθόρυβα» στη συνέχεια. Από την επιτροπή απουσίασε ακόμη και ο «πράσινος» αντιπρόεδρός της Μ. Κασσής, με αποτέλεσμα όταν υπήρξε κώλυμα για τον πρόεδρό της Κ. Βιρβιδάκη να προεδρεύσει τελικά η αρχαιότερη βουλευτής της επιτροπής Κ. Παπακώστα. Όπως μαθαίνουμε πάντως, σε μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει καθόλου το γεγονός ότι κάποια στελέχη εμφανίζονται να ταυτίζονται με συνετεχνιακές αντιδράσεις και να αντιτίθενται σε μία σημαντική μεταρρύθμιση για μικροκομματικούς λόγους. Στις εσωτερικές αντιρρήσεις πιθανώς να οφείλεται και το γεγονός ότι σήμερα προτίμησαν να απουσιάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα