Αποκλεισμός του Ψυχιατρικού νοσοκομείου από εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη

Σε αποκλεισμό της πύλης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Υγείας να τεθούν σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα 51 συνάδελφοί τους.

Όπως αποφασίστηκε από το σωματείο εργαζομένων, η κινητοποίηση ξεκίνησε από τις 6.30 το πρωί της Πέμπτης με το κλείσιμο της κεντρικής πύλης του νοσοκομείου, «ως απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία θέτει εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα».Το Σωματείο

Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,μετά την ανακοίνωση των διαθεσιμοτήτων, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε άμεση κλιμάκωση των αγώνων και σε γενική συνέλευση στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης.

«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν περισσεύει κανείς. Η λειτουργία του νοσοκομείου μετά από την απόφαση του Υπουργείου για 51 άτομα σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα είναι επισφαλής, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους. Μέχρι τώρα το νοσοκομείο λειτουργούσε στα ''κόκκινα'' με προσωπικό ασφαλείας,. Από αύριο η λειτουργία του θα είναι ανέφικτη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός ασθενών θα πεταχτεί στον δρόμο», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Πηγή: egnatiapost

Keywords
Τυχαία Θέματα