Αντί για φυλακή θα... δουλεύουν στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Πρωτοπόρος και πάλι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εφαρμόζει έναν καινοτόμο τρόπο να συντηρήσει όχι μόνο τον πρόσφατα εγκαινιασμένο Βοτανόκηπο αλλά και ολόκληρο το Πάρκο του Φλοίσβου, έκτασης 80 περίπου στρεμμάτων.

"Η συντήρηση και η καθαριότητα του Πάρκου, αποτελεί για μας προτεραιότητα" δηλώνει ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης. "Ο Δήμος μας έχει προβεί σε μια σημαντική και ανέξοδη πρωτοβουλία, έναν πρωτοποριακό τρόπο

συντήρησης και φροντίδας του Κήπου. Έχουμε κάνει σύμβαση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης λόγω χρεών στο ΙΚΑ, εκτίουν την ποινή τους προσφέροντας εργασία στο Δήμο".

Έτσι ο Δήμος λύνει το πρόβλημα της διατήρησης της καθαριότητας στο πάρκο αλλά το σπουδαιότερο ίσως, που έχει μεγάλη κοινωνική διάσταση, δίνεται διέξοδος σε ανθρώπους που ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του εγκλεισμού τους στις φυλακές για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στα 80 στρέμματα που Πάρκου του Φλοίσβου βρίσκονται τρεις παιδικές χαρές, ένας δημοτικός κινηματογράφος, ένα υπαίθριο θεατράκι 100 θέσεων, ένα αναψυκτήριο, ένας χώρος τριών στρεμμάτων για τις ανάγκες των τετράποδων φίλων των Φαληριωτών και ο πρόσφατα εγκαινιασμένος Βοτανικός Κήπος.

Στο Βοτανικό Κήπο έχουν φυτευθεί 80 είδη φυτών, 4.000 ρίζες από αρωματικά βότανα της πατρίδας μας και καλλωπιστικά φυτά. Ο σκοπός του είναι εκπαιδευτικός αφού όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, η εκπαιδευτική διάσταση του θέματος έχει μεγάλη σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα