Ανταποκρίνεται στις εντολές των γιατρών ο Σουμάχερ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ μοιάζει να ανταποκρίνεται στις εντολές των γιατρών που προσπαθούν από χθες να τον αφυπνίσουν από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe, ο «Σούμι» έχει περάσει από μία σειρά διαγνωστικών νευρολογικών εξετάσεων από τη Δευτέρα και δείχνει να ανταποκρίνεται «θετικά», ανοιγοκλείνοντας μάλιστα τα μάτια του κατά τη διάρκεια τεστ

εγκεφαλικής λειτουργίας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ μειώνουν σταδιακά το επίπεδο της νάρκωσης του Σουμάχερ και πραγματοποιούν σε κάθε στάδιο μια σειρά νευρολογικών εξετάσεων.

«Η νάρκωση του Μίκαελ μειώνεται για να επιτραπεί να αρχίσει η διαδικασία της αφύπνισης, η οποία μπορεί να πάρει πολύ χρόνο», ανέφερε χθες σε δήλωσή της η μάνατζερ του Γερμανου πρωταθλητή της Formula1, Σαμπίνε Κεμ.

Ο Σουμάχερ παρέμενε σε τεχνητό κώμα και η θερμοκρασία του σώματός του είχε μειωθεί μεταξύ 34-35 βαθμών Κελσίου, ώστε να μειωθεί το πρήξιμο στον εγκέφαλό του και η κατανάλωση ενέργειας. Γιατροί, όπως ο Δρ. Κλέμενς Παλ από το νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, εκτιμούν πως η εξέλιξη είναι θετική. «Προφανώς οι γιατροί είδαν το πρήξιμο να μειώνεται», εξήγησε ο γιατρός που δήλωσε πως οι πρώτες 24 ώρες είναι κρίσιμες για τον ασθενή, αφού σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να «ξυπνήσει» μόνος του, μπορεί να χρειαστεί να τον ξαναβάλουν σε τεχνητό κώμα

Keywords
Τυχαία Θέματα