FT: Διαρθρωτικού χαρακτήρα οι αυριανές μεταρρυθμίσεις

Mε τίτλο «H Ελλάδα παλεύει να στείλει τα προσχέδια των μέτρων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς» οι Financial Times γράφουν για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων πάνω στις οποίες δουλεύει απόψε Κυριακή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το άρθρο ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη σταλεί και υπάρχουν ήδη ανησυχίες ότι τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει κάποια «αντίσταση» στα προσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στους

Financial Times υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι κυρίως «διαρθρωτικού χαρακτήρα» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων ή την μείωση των εξόδων, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αθήνα θα διευκρινίσει τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και των καυσίμων, από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ωστόσο, σημειώνουν οι Financial Times, παραμένει αδιευκρίνιστο αν στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ σημειώνουν ότι αν δεν κριθούν επαρκείς τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα