Eμπλέκουν την Ελλάδα στην αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα στην Τουρκία

Διαστάσεις στην παρουσία μελών της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) στην Ελλάδα δίνει ο τουρκικός Τύπος, με αφορμή την ομηρία του εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως σημειώνουν οι εφημερίδες Χουριέτ και Ραντικάλ, τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια ενός από τους δράστες, του Σαφάκ Γιαϊλά, έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γιαϊλά,

ο οποίος συνελήφθη στην επιχείρηση ανοικτά της Χίου στις 30 Ιουλίου 2013 και ακόμη κρατείται στην Ελλάδα, καθώς και για τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί το 2013 στην Αθήνα έπειτα από συνεργασία των αμερικανικών και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan που επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής οι δύο ένοπλοι συνομιλούσαν με άτομο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα ερεύνησε το θέμα έπειτα από δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «κατά την διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε».


Διαβάστε επίσης:

Ποιά είναι η οργάνωση που κρατά όμηρο τον εισαγγελέα στην Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα