Υπόθεση Τζένιφερ Ντούλος: Αντιδράσεις προκαλεί η πολιτική υπεράσπισης του επιχειρηματία

13:35 10/7/2019 - Πηγή: People

Η έρευνα για την υπόθεση εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλος συνεχίζεται μέσα σε ένα σκηνικό δικηγορικών αντιπαραθέσεων και μιας αμφιλεγόμενης στρατηγικής της ομάδας υπεράσπισης για να βελτιώσει την εικόνα του εν διαστάσει συζύγου της αγνοούμενης.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Φώτη Ντούλου, αναφέρθηκε στον συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν, καθώς ο δεύτερος την περασμένη εβδομάδα, τον επέκρινε επειδή χρησιμοποίησε την ιστορία του βιβλίου της «το κορίτσι που χάθηκε» ως πιθανή θεωρία για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος.

Συγκεκριμένα, ο Pattis είπε τον περασμένο μήνα ότι η Τζένιφερ Ντούλος έγραψε

κάποτε ένα χειρόγραφο 500 σελίδων παρόμοιο με το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2012 από τον Φλιν με τίτλο «Το κορίτσι που χάθηκε» και πως αυτό ίσως αποτελεί ένα στοιχείο πως η ίδια χρησιμοποίησε την φαντασία της προκειμένου να παγιδεύσει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο Φλιν απάντησε την περασμένη Παρασκευή, στην θεωρία του Pattis λέγοντας : «με αρρωσταίνει απόλυτα ότι ένα έργο φαντασίας γραμμένο από μένα θα χρησιμοποιηθεί από τον δικηγόρο του Φώτη Ντούλος ως υπεράσπιση, και ως υποθετικό κίνητρο πίσω από την πολύ πραγματική και τραγική εξαφάνιση της Τζένιφερ».

«Το κορίτσι που χάθηκε»  αναφέρεται σε μια γυναίκα που ζούσε σε έναν προβληματικό γάμο και εξαφανίζεται στην επέτειο τους. Η γυναίκα προσποιείται τον θάνατό της για να παγιδεύσει τον άντρα της ενώ εκείνη κρύβεται. Το βιβλίο του Φλιν μετατράπηκε σε ταινία 2014 με το ίδιο όνομα που πρωταγωνίστησε ο Μπεν Άφλεκ, η Ρόζαμουντ Πάικ, ο Νιλ Πάτρικ Χάρις και ο Τάιλερ Πέρι.

«Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ για την παραπλανητική φύση των έμμεσων αποδεικτικών στοιχείων» ανέφερε ο Pattis σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη τονίζοντας : «Οι αδαείς, διαμαρτυρίες τou Τζίλιαν για την υπόθεση Ντούλος παίζουν με τις παρορμήσεις που εκμεταλλεύτηκε στο βιβλίο του. Έχω ένα μήνυμα να στείλω στον  Τζίλιαν. “Να φύγεις, κορίτσι μου”. Υπάρχει σοβαρή δουλειά που πρέπει να γίνει εδώ. Δεν είναι μυθοπλασία. Είναι η πραγματικότητα».

Ο Pattis και η στρατηγική της ομάδας του έχουν ενοχλήσει όσους είναι κοντά στην Τζένιφερ Ντούλος. Μια από τις εκπροσώπους της οικογένειάς της είπε ότι ο Pattis, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του ερευνούσε μια θεωρία «εκδικητικής αυτοκτονίας» κατέληξε να κάνει ανεύθυνους ισχυρισμούς που πλήγωσαν τα πέντε παιδιά του Ντούλος και πως αυτό είναι κάτι που θα μείνει ως πληγή στις ψυχές τους για πάντα.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει το διαζύγιο του ζευγαριού, Ρούμπεν Μίντλερ, είπε ότι λάθος από την ομάδα υπεράσπισης την κίνηση να χρησιμοποιήσει άλλους ώστε να επικοινωνήσουν προς τα ΜΜΕ της θέση του κατηγορουμένου.

Την περασμένη εβδομάδα, η αδελφή του Φώτη Ντούλος, η Ρένα, έδωσε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, για να στηρίξει τον αδελφό της. Την περασμένη Τρίτη επίσης, ο Φώτης Ντούλος μίλησε στο NBC της Νέας Υόρκης, χωρίς ωστόσο να δεχτεί να μπει σε λεπτομέρειες σχετικές με την υπόθεση.

Ο Ριτς Ρόκλιν, ο οποίος εκπροσωπεί τον Φώτη Ντούλος στις ποινικές υποθέσεις του και του διαζυγίου, υπερασπίστηκε τις στρατηγικές της νομικής ομάδας, αναφέροντας ότι κάθε δικηγόρος έχει καθήκον να υπερασπιστεί έναν πελάτη. Ο Ρόκλιν είπε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπως αυτή του Φώτη Ντούλου που η ζωή του έχει επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του τρόπου που η υπόθεση έχει παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης και τις κατηγορίες που του επιρρίπτει το κράτος.

«Υπάρχουν κανόνες που απαιτούν να φέρουμε στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία του πελάτη μας, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της δίκης, οι ένορκοι να είναι όσο το δυνατό λιγότερο υποκειμενικοί» ανέφερε ο Ρόκλιν.

«Το να είσαι ένθερμος υποστηρικτής του πελάτης σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις και ένας παράλογος συνήγορος. Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο. Πιστεύω ότι οι πραγματικά αφοσιωμένοι και ικανοί δικηγόροι πρέπει να είναι οι αφηγητές της ιστορίας του πελάτη τους, αλλά πρώτα θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η αφήγηση τους είναι ακριβής και μπορεί να τεκμηριωθεί. Όχι μόνο με την άμεση έννοια, αλλά όταν πας ενώπιον των ενόρκων, επειδή οι ένορκοι θυμούνται, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι λένε και τις θεωρίες που φτιάχνουν σχετικά με μια αγνοούμενη μητέρα. Γιατί το να βασίζεσαι σε μια φανταστική υπόθεση πως η αγνοούμενη έχει εγκαταλείψει τα παιδιά της προκειμένου να ζήσει μια νέα ζωή, χωρίς να υπάρχουν οι παραμικρές αποδείξεις, τελικά μόνο κακό θα κάνει στον πελάτη σας» ανέφερε ο Μάθιου Μάντοξ ως απάντηση σε όσα είπε ο Ρόκλιν.

Ο Ρόκλιν από την πλευρά του δημοσίευσε μια ανακοίνωση ενός εκ των μελών του Ελληνικού Συλλόγου θαλάσσιου σκι προς υποστήριξη του πελάτη του. Η Νάνσυ Μαστροκώστα, γενική γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας υδρόβιων σκι κ στην Αθήνα, δήλωσε για τον Φώτη Ντούλο: «Δεν είναι το πρόσωπο που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης».

Ο Ρόκλιν είπε ότι στόχος τους είναι να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν γνωρίσει τον Φώτη Ντούλο για χρόνια,και βρίσκουν τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες εναντίον του εντελώς αβάσιμες αφού δεν ταιριάζουν καθόλου με τον χαρακτήρα του ανθρώπου που οι ίδιοι γνώρισαν.

Να θυμίσουμε ότι ο Φώτης Ντούλος, 51 ετών, και η φίλη του, Μισέλ Τρόκονης, 44 ετών , κατηγορούνται για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και παρεμπόδιση δίωξης στην εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος στις 24ης Μαΐου ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στον επιχειρηματία έχει απαγορευτεί να επικοινωνεί με τα παιδιά του των οποίων την επιμέλεια έχει πάρει πλέον η μητέρα της Τζένιφερ.

Keywords
Αναζητήσεις
τζενιφερ ντουλος
Τυχαία Θέματα