Ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή στην Καβάλα: «4 δάσκαλοι ήταν μπροστά όταν τον έδερναν και δεν μίλησαν»

09:39 20/2/2020 - Πηγή: People

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό στον Βύρωνα με τον ξυλοδαρμό του 17χρονου από 15 άτομα, είχαμε νέο περιστατικό στην Καβάλα την Τετάρτη. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν 8 ετών και οι θύτες ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Αιτία για να τον κυνηγήσουν μέσα στο σχολείο και να τον χτυπήσουν για αρκετά λεπτά αποτέλεσε το ότι έκανε μια απόκρουση καθώς έπαιζαν μπάλα και αυτό ενόχλησε.

Θα περίμενε κανείς σε κάτι τέτοιο να υπάρξει μια αντίδραση από τους δασκάλους, να επιβληθεί μια τιμωρία, να υπάρξει έστω ένα ενδιαφέρον

από το σχολείο προς το παιδί. Κι όμως, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο πρωινό του Open ο μπαμπάς του Τάσος Αντωνιάδης, το σχολείο διά στόματος διευθύντριας αποποιείται των ευθυνών, πάει να υποβαθμίσει το συμβάν και το μόνο που βρήκε να ρωτήσει η συγκεκριμένη «δασκάλα» όταν ενημερώθηκε για το ξύλο που έφαγε ο μικρός, ήταν «πότε θα επιστρέψει στο σχολείο»;

Μάλιστα, ο κύριος Αντωνιάδης αναφέρει πως μπροστά στο συμβάν ήταν μάρτυρες 4 δάσκαλοι που δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να φωνάξουν στους μαθητές που έδερναν τον γιο του.

«Το παιδί μου το έσωσε ένας μαθητής της 6ης δημοτικού που τον ήξερε, την ώρα που δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές από δύο παιδιά 4ης δημοτικού, που του έσπασαν τα πλευρά. Πήγε μετά ο μικρός στη διευθύντρια και ζητούσε βοήθεια, της έλεγε πονάω. Ήταν τέσσερις δάσκαλοι μπροστά, αλλά βρέθηκε το παιδάκι της 6ης για να το σώσει. Οι δάσκαλοι δεν παρενέβησαν. Δεν ξέρω ποιοι ήταν. Το θέμα είναι ότι πάνε να το υποβαθμίσουν, λέγοντας ότι έγινε σε δευτερόλεπτα. Δηλαδή έσπασαν τα πλευρά του παιδιού μου σε δευτερόλεπτα.

Ακούω τρελά πράγματα δυστυχώς. Πάνε να ακυρώσουν το γεγονός. Ευτυχώς που πήγαμε στο νοσοκομείο κι έχουμε την γνωμάτευση. Η αντιμετώπιση που είχαμε από το σχολείο ήταν πολύ ψυχρή. Το παιδί το κράτησαν στο ολοήμερο, το πήραμε 4 η ώρα και πονούσε, δεν μας κάλεσαν νωρίτερα. Το παιδί πήγε στη διευθύντρια κι αυτή του ζήτησε μάρτυρες…Και τον κράτησε και 4 ώρες παραπάνω».

Λογικά ο άνθρωπος θα κυνηγήσει το ζήτημα νομικά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των γονιών των θυτών. Κάτι μας λέει πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχτεί πως το παιδί του έσφαλλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα