Την αγαπάς! Οι απορίες της υπουργού Πολιτισμού για την τροπολογία σχετικά με τον υποβιβασμό ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

16:56 29/1/2020 - Πηγή: People

Από το απόγευμα της Δευτέρας έχει γίνει ο κακός χαμός με επίκεντρο τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις. Εδώ και ένα μήνα υπήρχε η εκδίκαση μιας υπόθεσης πιθανής συνιδιοκτησίας ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ.

Η εκδίκαση έγινε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ένα θεωρητικά ανεξάρτητο όργανο, και η απόφαση ήταν βάσει του νόμου, δηλαδή για υποβιβασμό των δύο, αφού κρίθηκαν ένοχες οι ομάδες. Βάσει ποιων στοιχείων και με ποιο σκεπτικό, κανείς δε γνωρίζει, αφού συντάσσεται

μετά την απόφαση.

Γιατί βγήκε η απόφαση όμως τόσο γρήγορα; Γιατί εκείνη την ώρα έπαιζε αγώνα ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο.

Κατόπιν αυτής της απόφασης και γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει τεράστια αντίδραση από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κάνει λόγο για διχασμό της χώρας σε περίοδο σοβαρών εθνικών ζητημάτων και προτείνεται στον πρωθυπουργό να περάσει φωτογραφικά μια τροπολογία που να αλλάζει τον νόμο περί υποβιβασμού και να προτείνει αφαίρεση βαθμών.

Αυτή η τροπολογία εισηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης  θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία, αλλά όσα εκτυλίχθηκαν δείχνουν το ότι παρά τα 10 χρόνια κρίσης, σε αυτή τη χώρα δεν άλλαξε τίποτα.

Πρώτα και κύρια, όσον αφορά στην ΕΕΑ, μεταξύ των μελών της είναι διορισμένος ένας υπάλληλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος όμως δεν έχει πατήσει ποτέ εδώ και χρόνια στη δουλειά του, σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Αρκούδης, έτερο μέλος της ΕΕΑ.

Το ίδιο ισχύει και για τον αναπληρωματικό του, που δεν έχει εμφανιστεί σε συνεδρίαση. Παράλληλα, ενώ για τις αποφάσεις της ΕΕΑ προβλέπονται οι γνωμοδοτήσεις από 24 άτομα συμβουλευτικού προσωπικού, στην απόφαση ήταν παρών μόνο ένας.

Στην ψηφοφορία τα πράγματα ήταν ακόμα πιο τραγελαφικά, μιας και ο υφυπουργός Αθλητισμού απουσίαζε γιατί ήταν στα βραβεία του ΠΣΑΠ.

Επομένως, ανατέθηκε στην υπουργό Πολιτισμού, την κυρία Μενδώνη, για να εισηγηθεί την ψηφοφορία. Η κυρία Μενδώνη όμως δεν έχει γνώση από αθλητικά και ενώ έχει άλλα καυτά θέματα να διαχειριστεί στην παρούσα φάση.

Όταν λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ, διάβασε τι πρέπει να εισηγηθεί, μπερδεύτηκε και θεώρησε πως αυτό το «-5» που αφορά σε αφαίρεση βαθμών, είναι για αφαίρεση παικτών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας gazzetta.gr, η κυρία Μενδώνη φέρεται να είπε «Πώς θα παίζουν οι ομάδες με -5 παίκτες…».

Αυτά τα όμορφα έχουν συμβεί και σίγουρα θα ζήσουμε ακόμα πιο όμορφα στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτισμού,politismou