Πώς θα γίνεται η είσοδος Ευρωπαίων στη Βρετανία μετά το Brexit

19:35 2/12/2019 - Πηγή: People

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν νίκη των Συντηρητικών με 9 μονάδες διαφορά, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτζι Πατέλ ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα επέλθουν σε επίπεδο μετακινήσεων από και προς τη χώρα μετά το Brexit.

Όπως ανακοινώθηκε, προφανώς καταργείται η δυνατότητα εισόδου στη χώρα με ταυτότητα και θα απαιτείται το βιομετρικό διαβατήριο κατά την παρουσία

στο αερόδρομιο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο ενός Ευρωπαίου. Πριν απ΄αυτό όμως, θα απαιτείται να έχει συμπληρωθεί μια Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδιού τουλάχιστον 3 ημέρες πριν το ταξίδι και με καταβολή ενός χρηματικού ποσού.

«Όταν οι πολίτες ψήφιζαν την αποχώρηση το 2016, ψήφιζαν για την ανάληψη του ελέγχου των συνόρων μας. Μετά το Brexit θα εισαγάγουμε ένα αυστραλιανού τύπου σύστημα πόντων για τη μετανάστευση και θα πάρουμε μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων και της ασφάλειας της Βρετανίας».

Με αυτά τα μέτρα η πολιτεία εκτιμά ότι θα μπορέσει να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο και να εξοικονομηθεί ένα ποσό κοντά στα 5 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ναρκωτικά και όπλα φτάνουν στους δρόμους μας από την Ευρώπη, φέρνοντας βία και εθισμό. Και το πιο σοκαριστικό, γνωρίζουμε ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να μπουν στη χώρα εκμεταλλευόμενοι την ελεύθερη μετακίνηση» ολοκληρώνει στην ανακοίνωσή της η Πατέλ.

Το κόμμα των Εργατικών τονίζει πως αυτό το Brexit θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα και θα αφαιρέσει το δικαίωμα της χώρας να έχει πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, ιδίως σε περιπτώσεις εγκληματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα