Πώς ο Πινόκιο έσωσε -στ’ αλήθεια- ένα μικρό ιταλικό χωριό από τον αφανισμό

08:17 23/7/2019 - Πηγή: People

Θα μπορούσαν οι ήρωες των πιο διάσημων παιδικών παραμυθιών να σώσουν από την οριστική ερημοποίηση ένα μικρό ιταλικό χωριό;

Κι όμως, ο Πινόκιο, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων κι άλλοι ήρωες διάσημων παραμυθιών είναι η αιτία που το Sant’Angelo di Viterbo 25 χλμ. Από την την περιοχή Lazio της Ιταλίας, δεν ερήμωσε για πάντα.

Το χωριουδάκι, με μόλις 100 κατοίκους,

ήταν ένα από τα πολλά της Ιταλίας που αργοπεθαίνουν, μόνο που εκεί έτυχε να ζει και ένα μέλος της τοπικής κοινότητας με την ικανότητα να δημιουργεί μοναδικές ολοζώντανες τοιχογραφίες, με σκηνές από τα πιο όμορφα παραμύθια του κόσμου.

Και ήταν να μη γίνει η αρχή: μετά τα πρώτα murals, καλλιτέχνες από το Μιλάνο, τη Ρώμη, αλλά και εκτός Ιταλίας, αποφάσισαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς σ’ αυτό τον ανώτερο σκοπό. Όσο εκείνοι δημιουργούσαν, ο τουρισμός στο χωριό αυξανόταν, κάτι που έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τον μικρό και απομονωμένο πληθυσμό του.

Το βασικό, όμως, ήταν ότι η περιοχή ξαναμπήκε στον χάρτη και κανένας δεν λέει «όχι» για μια στάση στο μέρος που έχει περισσότερα από 17 ολοζώντανα murals, καθώς τόσο οι Ιταλοί επισκέπτες, όσο και τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο έχουν ανακαλύψει ένα ολοκαίνουριο αξιοθέατο για μοναδικές φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα