Οι ταινίες της εβδομάδας (7-13/11): Ο Κεν Λόουτς επιστρέφει με ένα ακόμα αριστούργημα

08:05 7/11/2019 - Πηγή: People

Πληθώρα ταινιών κάνει πρεμιέρα από αυτή την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, χωρίς όμως κάτι το πολύ δυνατό εν όψει και των Όσκαρ. Η ταινία που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι η επιστροφή του Κεν Λόουτς μετά το I, Daniel Blake.

Δόκτωρ Ύπνος (Dr. Sleep) 2019

Σκηνοθεσία/Σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ): Μάικ Φλάναγκαν

Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον,

Κάιλι Κουράν, Καρλ Λάμπλι, Ζαν ΜακΚλάρνον, Έμιλι Άιλιν Λιντ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζόσελιν Ντόναχιου, Κλιφ Κέρτις, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ

Είδος: Θρίλερ, Horror

Διάρκεια: 151′

Διανομή: Tanweer

Ο Νταν Τόρανς (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) εξακολουθεί να υποφέρει από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, μέχρι που συναντά την Άμπρα (Κάιλι Κουράν), μία θαρραλέα νεαρή κοπέλα που διαθέτει, όπως κι αυτός, το υπερφυσικό χάρισμα γνωστό ως «λάμψη».

Η Άμπρα ζητά απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Ρόουζ (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), αρχηγό μιας συμμορίας δαιμόνιων δολοφόνων, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Ρόουζ. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα κάνουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά, τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, που θα φέρουν στην επιφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος.


Zombieland (2019)

Σενάριο: Rheet Reese, Paul Wernick, Dave Callaham

Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer

Ηθοποιοί: Γούντι Χάρελσον, Έμμα Στόουν, Τζέσε Αϊζενμπέργκ. Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν

Είδος: Horror Comedy, Zomedy

Διάρκεια: 99′

Διανομή: Feelgood

Ξεκαρδιστικές και χαοτικές καταστάσεις, που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, φέρνουν τους τέσσερις ήρωες αντιμέτωπους με νέα είδη ζόμπι, τα οποία έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια, αλλά και με καινούριους επιζήσαντες του σπάνιου πια ανθρώπινου είδους. Πάνω απ’ όλα οι τέσσερις τους πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της δικής τους αυτοσχέδιας οικογένειας, καθώς περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουν.

Το σίκουελ παραμένει πιστό στο αναπάντεχο και σαρκαστικό ύφος της πρώτης ταινίας, ενώ το πετυχημένο καστ συμπληρώνεται από ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τους οποίους υποδύονται μεταξύ άλλων η Ροζάριο Ντόσον και ο Λουκ Γουίλσον.


Τα Μάρμαρα Μας

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπακώστας

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 62′

Διανομή: New Star

«Τα μάρμαρα μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά σε μια μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό και την προστασία της παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφέρεται στην πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά, πράξη αφαίρεσης αρχαιολογικού θησαυρού από τον Λόρδο Έλγιν στις αρχές του 19ου. Μια αφαίρεση σχεδόν των μισών διασωθέντων γλυπτών του Παρθενώνα. Μια αρχαιοκαπηλεία έργων απίστευτης τέχνης του Φειδία, του Αγοράκριτου, του Αλκαμένη…Μια πράξη που οδήγησε σε κατακρεούργηση και διαμελισμό ολόκληρου του κτηριακού συγκροτήματος της Ακρόπολης. Του εκπληκτικού αυτού μνημείου, που είναι ίσως το πιο εμβληματικό μνημείο της ανθρωπότητας. Ενός μνημείου που η κορωνίδα του, ο Παρθενώνας, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το αρχέτυπο, όχι μόνον του πολιτισμού, αλλά και της Δημοκρατίας.


Η Δύναμη της Αλήθειας (Donbass) 2019

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Διάρκεια: 121′

Διανομή: AMA Press Films

Στην ανατολική περιοχή της Donbass, ένας πόλεμος στα μέσα της δεκαετίας μας συνδυάζει ένοπλες συγκρούσεις, εγκλήματα και λεηλασίες που διαπράττονται από συμμορίες. Στο Ντόνμπας ο πόλεμος ονομάζεται ειρήνη, η προπαγάνδα ανάγεται στην αλήθεια και το μίσος ερμηνεύεται ως αγάπη. Δεν είναι μια ιστορία για μια περιοχή, μια χώρα ή ένα πολιτικό σύστημα, αλλά για έναν κόσμο που χάνεται στις ψεύτικες ταυτότητες. Η ιστορία βασίζεται στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν το 2014 μεταξύ της Ουκρανίας και της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία δημοκρατίας του Ντόνετσκ


Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά

Σκηνοθεσία : Γουέιν Ρόμπερτς
Σενάριο: Γουέιν Ρόμπερτς
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Ζόι Ντόιτς, Ρον Λίβινγκστον, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Ντάνι Χιούστον, Οντέσα Γιανγκ, Κάθριν Έβανς

Είδος: Μαύρη κωμωδία

Διάρκεια: 91′

Διανομή: Odeon

Η ζωή του Ρίτσαρντ έρχεται πάνω κάτω όταν μαθαίνει ότι έχει καρκίνο του πνεύμονα. Ο γιατρός τού δίνει ενάμιση χρόνο ζωής αν κάνει θεραπεία, όμως εκείνος αποφασίζει να μην κάνει. Έχοντας, λοιπόν, πλέον μόνο έξι μήνες ζωής, αποφασίζει να σταματήσει να υποκρίνεται πως η ζωή του δεν είναι μια αποτυχία και, σοκάροντας τη σύζυγό του και τον πρύτανη του πανεπιστημίου, επαναστατεί και ξεκινά  να ζει ένα διαρκές πάρτι, πηγαίνοντας ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία και υποκρισία.

Οδηγεί συνέχεια φορώντας γυαλιά ηλίου και έχοντας τον σκύλο του αγκαλιά. Αρχίζει να καπνίζει και αρχίζει να πειραματίζεται σεξουαλικά. Για την ασθένειά του μιλά μόνο σε έναν συνάδελφό του, τον Πίτερ, που τον υποδύεται ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντάνι Χιούστον (Wonder Woman, Ιπτάμενος Κροίσος, 21 Γραμμάρια). Όλοι οι υπόλοιποι νομίζουν ότι απλώς αρχίζει και τα χάνει!

Το «Ποτέ δεν είναι Αργά Κύριε Καθηγητά» είναι μια μαύρη κωμωδία που προσεγγίζει με χιούμορ ένα ιδιαίτερο ζήτημα και αναδεικνύει την ανθρώπινη δύναμη και τις αξίες της ζωής.


Οικογένεια Άνταμς (Adams Family) 2019

Σκηνοθεσία Κόνραντ Βέρνον και  Γκρεγκ Τίρναν

Πρωταγωνιστούν Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Φιν Γούλφχαρντ, Νικ Κρολ, με την Μπέτι Μίντλερ και την Άλισον Τζάνεϊ

Είδος: Gothic Animation

Διάρκεια: 87′

Διανομή: Tulip Entertainment

Ένα… διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.


Η ταινία της εβδομάδας: Δυστυχώς Απουσιάζατε (Sorry We Missed You)

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Σενάριο: Πολ Λαβέρτι
Ηθοποιοί: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνιγουντ, Ράις Στόουν, Κέιτι Μπρόκτορ, Ρομπ Μπρούστερ

Είδος: Κοινωνικό δράμα

Διάρκεια: 100′

Διανομή: Feelgood

Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Κεν Λόουτς (Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ) επιστρέφει με ένα ακόμα αιχμηρό κοινωνικό δράμα επικεντρωμένο στους ανθρώπους της εργατικής τάξης και πιστό στο ύφος που τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους πιο σπουδαίους δημιουργούς του πολιτικοποιημένου σινεμά.

Πρωταγωνιστούν μη επαγγελματίες ηθοποιοί με ελάχιστη πείρα, οι οποίοι ζωντανεύουν -υπό τις έμπειρες σκηνοθετικές οδηγίες του δημιουργού- γνήσιους χαρακτήρες, όπως τους συνέλαβε η χαρισματική πένα του μόνιμου συνεργάτη του Λόουτς, Πολ Λαβέρτι. Μία ταινία που έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ της ΑθήναςΝύχτες Πρεμιέρας, και αναμφίβολα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα έργα του Λόουτς.

O Ρίκι, η Άμπι και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Νιουκάστλ. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ρίκι που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Άμπι πουλάει το αυτοκίνητο της και ο  Ρίκι αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα.

Keywords
ταινιες, wonder woman, νυχτες πρεμιερας, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, sleep, κινγκ, αθωότητα, zombieland, paul, νέα, press, ρωσία, woman, adams, gothic, real, δραμα, αθηνα, Καλή Χρονιά, γουιτνει χιουστον, ντάγκλας άνταμς, η ζωη, μιλα, ρωσία, αυτοκινητο, γυαλια ηλιου, ηθοποιοι, θριλερ, μνημειο, ντοκιμαντερ, πλαισιο, σινεμα, σφαιρα, χρυση ευκαιρια, real, αγαπη, αγκαλια, αθανατοι, αθωότητα, αυρα, αφαιρεση, βιβλιο, βοηθεια, γυαλια, δυναμη, δημοσιο, δυστυχως, εγκληματα, ευκαιρια, ειρηνη, ελγιν, εργα, εξι, ερχεται, ζωη, ζητα, ζωης, ζομπι, ιδια, ηρεμια, ηρωες, υφος, οικο, υπνος, κουζινα, κυριε, κωμωδια, μηνες, μισος, νιουκαστλ, ξενοδοχειο, οικογενεια, παιδι, παιδια, πεμπτη, προβληματα, ροζαριο, ροουζ, ρικι, συζυγο, συνεχεια, σπιτι, σχολειο, ταυτοτητες, ιπταμενος, φαντασματα, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, χιουμορ, χρυση, χρονικα, ωρες, ειδη, gothic, χωρα, ιδιαιτερο, κοπελα, λευκο, paul, woman, πενα, press, ψυχες, zombieland
Τυχαία Θέματα