Οι ταινίες της εβδομάδας (10-16/10): Ταξίδι στην Οροσειρά των Ονείρων

09:57 10/10/2019 - Πηγή: People

Σε μια γεμάτη κινηματογραφικά εβδομάδα, με αρκετές πρεμιέρες, αυτός που φαινομενικά ξεχωρίσει είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Ή ο Γουίλ Σμιθ για το Gemini Man. Στην ουσία είναι ο Χιλιανός αφηγητής Πατρίσιο Γκούσμαν που πρέπει να μπει στο καλεντάρι σας για τις ταινίες που θα επιλέξετε στο σινεμά. Ειδικά αν δεν έχετε δει τις άλλες δύο ταινίες του που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Γεωγραφία, Ιστορία και Παραμυθία ενώνονται στις ταινίες του.

Φυσικά, η Οροσειρά των Ονείρων

του δεν είναι η μόνη επιλογή σε νέες ταινίες. Υπάρχει και η έτερη βραβευμένη στις Κάννες ταινία, το Πορτραίτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται.

Ο Κυνηγός της Νύχτας (Nomis) 2019

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρέιμοντ
Ηθοποιοί: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλεϊ
Είδος: Δράσης, Θρίλερ

Ένας τιμωρός του κακού και ένας αστυνομικός θα εμπλακούν σε μια κατάσταση που ξεκινά από έναν βιαστή γυναικών και καταλήγει σε ένα παιχνίδι ποντικού και γάτας.

Η παρουσία των Μπεν Κίνγκλεϊ και Στάνλι Τούτσι θα μπορούσσε να αποτελέσει κάποιο εχέγγυο για την ταινία, όμως αδυνατούν κι αυτοί να κρατηθούν μακριά από τον βούρκο που πέφτουν ο Χέρνι Καβίλ και η Αλεξάντρα Νταντάριο.

https://www.youtube.com/watch?v=m-z8Gjb_23E

Το πορτραίτο μιας κυρίας που φλέγεται (Portrait of A Lady On Fire) 2019

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Ηθοποιοί: Αντέλ Χένελ, Νοεμί Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Αισθηματική

Η ταινία της Σιαμά βραβεύτηκε στις Κάννες για το σενάριο της και περιγράφει ένα ρομάντσο εποχής στη Βρετάννη του 1770. Η κόρη μιας κόμισσας έρχεται σε επαφή με μια ζωγράφο γαμήλιων πορτραίτων με σκοπό να της φτιάξει το δικό της. Η κόρη όμως δεν θέλει να παντρευτεί και δεν το έχει σκοπό. Αυτό είναι το μυστικό της και δεν το αποκαλύπτει στην ζωγράφο μέχρι να ολοκληρωθεί το πορτραίτο. Ο λόγος που δεν το κάνει είναι γιατί αρχίζει να ερωτεύεται τη συναναστροφή μαζί της.


Μη χαμηλώνεις το βλέμμα (Never Look Away) 2018

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ
Ηθοποιοί: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπερ, Σάσκια Ρόζενταλ, Όλιβερ Μασούτσι
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ

Ένα coming of age δράμα που εκτυλίσσεται στη Γερμανία. Δύο φοιτητές τέχνης ερωτεύονται μεταξύ τους, όμως ο πατέρας της κοπέλας δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη σχέση. Και βάζει στόχο να την διαλύσει. Στην πορεία αποκαλύπτεται πως το κάνει γιατί κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που η αποκάλυψή του θα διαλύσει την ίδια την οικογένεια, την ίδια τη σχέση τους.


Σον το πρόβατο ταινία: Φαρμαγεδων (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon) (2019)

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Φέλαν, Γουίλ Μπέχερ
Ακούγονται οι φωνές:
Είδος: Animation Κωμωδία

Τέσσερα χρόνια μετά την περιπέτεια του στο κέντρο της πόλης, όπου πήγε να βρει το αφεντικό του, ο Σον το πρόβατο θα μπει σε διαγαλαξιακές περιπέτειες. Η προσγείωση ενός διαστημόπλοιου κοντά στη φάρμα του, θα τον φέρει σε επαφή με ένα εξωγήινο ζώο. Θα γίνουν φίλοι.

Σύντομα ο Σον θα κληθεί να σώσει τον φίλο του από το κυνήγι της κυβέρνησης που θέλει να σκοτώσει τους εξωγήινους επισκέπτες.


Diego Maradona (2019)

Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια
Ηθοποιοί: Ντιέγκο Μαραντόνα
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική, Αθλητική

Μετά το Sena, και το Amy, ο Ασίφ Καπάντια καταπιάνεται με μια θρυλική μορφή του αθλητισμού, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ταινία εκτείνεται χρονικά από τις πρώτες μέρες του Ντιεγκίτο στη Νάπολη μέχρι και το τέλος της καριέρας του εκεί.

Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε καταχρήσεις και μια πόλη φημισμένη για τη μαφία της, φαίνεται πως ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός.


Gemini Man

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ
Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας

Ο Ανγκ Λι επιστρέφει κινηματογραφικά με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ σε μια ταινία που δεν αποτελεί και κάποια πρωτοτυπία του sci-fi, ούτε μπορεί να συγκριθεί έστω με τα καλά sci-fi των τελευταίων ετών. Ακόμα και το Mortal Engines έχει περισσότερα να σου προσφέρει.

Ο Γουίλ Σμιθ, που σε κάθε του ταινία μας υπενθυμίζει ότι ξέρει πολύ καλά να χαραμίζει τις ικανότητές του, υποδύεται έναν κορυφαίο πληρωμένο δολοφόνο, ο οποίος όμως μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο. Δεν κυνηγάει, αλλά κυνηγιέται. Και το πρόβλημα είναι πως αυτός που τον κυνηγάει μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια κάθε του κίνηση.

Ο Χένρι Μπρόγκεν, ο ρόλος του Σμιθ, μαθαίνει γρήγορα ότι ο κυνηγός του είναι ένας κλώνος του, μια νεότερη και πολύ καλύτερη εκδοχή του. Αυτήν καλείται να νικήσει και να μείνει ζωντανός.


Η ταινία της εβδομάδας: Οροσειρά των Ονείρων (La cordillère des songes / The Cordillera of Dreams) 2019

Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουσμάν
Είδος: Ντοκιμαντέρ

Ακούγοντας τον ισπανικό τίτλο της ταινίας, το μυαλό πάει αυτομάτως στον Πατρίσιο Γκούσμαν που έχει αυτή την ιδιαίτερη στόφα, αυτή την ποιητική στους τίτλους των ταινιών του. Το «El Boton de Nacar» και το «Nostalgia por la Luz», οι τίτλοι των δύο έτερων ντοκιμαντέρ του δημιουργούν αυτή την προδιάθεση.

Ο Χιλιανός ντοκιμαντερίστας επιστρέφει για να ολοκληρώσει τον διάλογο του με τις ρίζες του, με τη χώρα που εγκατέλειψε για να γλυτώσει από τη δικτατορία του Πινοσέτ. Μετά τις ρίζες του μεγάλου παρελθόντος στο Μαργαριταρένιο Κουμπί και του δικτατορικού και μικρού παρλεθόντος στη Νοσταλγία Για Το Φως, ο Γκούσμαν μας οδηγεί σε μια φυσιολογική διερεύνηση της Χιλής. Φυσιολογική με την έννοια της φυσιολογίας, όχι του φυσιολογικού.

Μια φυσιολογία που κινείται γεωγραφικά στη ραχοκοκαλιά της Χιλής. Εκεί όπου γράφτηκε ένα άλλο παρελθόν κι έφτιαξε το τωρινό παρόν. Αυτή τη φορά ο Γκούσμαν έχει και το βλέμμα του στο μέλλον. Σκιαγραφεί την εικόνα μιας Χιλής όπως την φαντάζεται κι όχι όπως την ονειρεύεται. Κι ας κοιτάζει την οροσειρά των ονείρων.


Keywords
Τυχαία Θέματα