Ο Σαμ Μέντες και η ομάδα της ταινίας «1917» έρχονται στις Σπέτσες για γυρίσματα σειράς

14:56 30/1/2020 - Πηγή: People

Με την Έμμα Στόουν να βρίσκεται από την Τετάρτη στην Ελλάδα για να ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία μικρού μήκους που θα κάνει ο Λάνθιμος για μια εικαστική εγκατάσταση στο ΚΠΙΣΝ, έχουμε ακόμα μια ανακοίνωση ανθρώπων του Χόλιγουντ που θα βρεθούν στη χώρα μας. Και δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Είναι ο Σαμ Μέντες και η ομάδα που έκανε την ταινία 1917, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το Όσκαρ

Καλύτερης Ταινίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής του, κομμάτι από τα επόμενα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά τους πρότζεκτ περιλαμβάνει την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τις Σπέτσες.

Η Neal Street Productions ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει στην τηλεόραση το βιβλίο του Τζον Φόουλς, The Magus, με τον Μέντες να εξηγεί στον Observer πως είναι από τα αγαπημένα του βιβλία.

Το The Magus είναι ένα βιβλίο που έγραψε ο Φόουλς κατά την παραμονή του για κάποια χρόνια στις Σπέτσες, όπου δίδασκε στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή που λειτουργούσε τότε στο νησί. Ο Φόουλς γράφει για έναν μυστήριο κάτοικο του νησιού που ζει σε μια έπαυλη και μοιάζει να εξουσιάζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή του και στη σφαίρα επιρροής του.

«Υπάρχουν πολλά κλασικά έργα που έγιναν ταινίες στο παρελθόν και έχασαν μέρος της μαγείας τους καθώς συμπιέστηκαν, αντί να τα αφηγηθούν σε βάθος κάποιων ωρών. Είναι μια πλειάδα από καλά βιβλία που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία και είμαστε χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να αφηγηθούμε ένα απ΄αυτά με διαφορετικό τρόπο» ανέφερε ο Μέντες για ένα έργο που έγινε ταινία το 1968 και ίσως δεν δόθηκε στην απαιτούμενη έκτασή του.

Η παραγωγη του The Magus θα ξεκινήσει στις Σπέτσες, με τον χρόνο που θα συμβεί να μην έχει οριστεί, αλλά η λογική λέει πως θα συμβεί λίγες εβδομάδες μετά τις απονομές των Bafta και Όσκαρ, όπου το 1917 είναι μια από τις ταινίες που σίγουρα θα φύγουν με πληθυντικό αριθμό βραβείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα