Ο Γιώργος Λάνθιμος έφερε την Έμμα Στόουν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα ταινίας – Σε κεντρικό ξενοδοχείο η ηθοποιός

17:38 29/1/2020 - Πηγή: People

Το περασμένο καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα της για την φεστιβαλική περίοδο του 2020, όπου ενημέρωνε πως θα συμβούν μια σειρά από μεγάλες παραγωγές με αναθέσεις σε σπουδαία ονόματα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Ένα απ΄αυτά είναι και ο Γιώργος Λάνθιμος, που θα σκηνοθετήσει ταινία στο πλαίσιο installation με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενο της ταινίας και η σύνδεση της με την εικαστική εγκατάσταση, ο Λάνθιμος θα φέρει λάμψη του Χόλιγουντ στο ΚΠΙΣΝ στα γυρίσματα που θα γίνουν στην Ελλάδα, αφού πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Έμμα Στόουν μαζί με τον Γάλλο ηθοποιό Νταμιέν Μπονάρ.

Η Στόουν που πρωταγωνίστησε στην Ευνοούμενη, είχε κάνει σαφές σε συνεντεύξεις της πριν τα Όσκαρ πέρσι πως εντυπωσιάστηκε πολύ από τον Λάνθιμο κι ένιωσε μια καλλιτεχνική ταύτιση μαζί του. Η ηθοποιός που πρόσφατα αρραβωνιάστηκε, είναι ήδη στην Ελλάδα και εθεάθη να μπαίνει σε ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης δήλωσε για την ανάληψη αυτής της σημαντικής αποστολής από την ΕΛΣ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα (μένει στην Αγγλία), παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της ‘Αννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του ‘Αγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα η Ελένη Κοσσυφίδου, executive producer Rebecca Skinner-Superprime Films.

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Λάνθιμος, Έμμα Στόουν, Ελλάδα,giorgos lanthimos, emma stooun, ellada