Μωρό στο Διδυμότειχο: Τρωκτικά το κατέτρωγαν κατ΄εξακολούθηση – Υπάρχει κίνδυνος λεπτοσπείρωσης

15:42 4/12/2019 - Πηγή: People

Ενδείξεις για παραμέληση βρέφους είναι σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Δημήτρη Αδαμίδη, όσα αντίκρυσε στο βρέφος 3.5 μηνών που διεκομίσθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο.

Ο κύριος Αδαμίδης και οι θεράποντες ιατροί είδαν να λείπει από το βρέφος μεγάλο κομμάτι της μύτης, μεγάλο κομμάτι στο μάγουλο, ενώ και στον βραχίονα φαίνονται οι μύες και ο ιστός του μωρού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας φοράς, αλλά πολλών και μάλιστα με διάρκεια, κάτι που σημαίνει πως το μωρό θα έκανε σίγουρα κάποιο θόρυβο πόνου. Το γεγονός ότι ο 22χρονος πατέρας του και η 16χρονη μητέρα του δεν το άκουσαν, οδηγούν στο συμπέρασμα της αμέλειας.

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης. Πρόκειται για παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους. Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ’ επανάληψη».

Όπως τόνισε ο κύριος Αδαμίδης, η αποθεραπεία-αποκατάσταση μπορεί να κρατήσει ή μία εβδομάδα ή πολύ περισσότερο. Στην δεύτερη περίπτωση όμως θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς δεν διαθέτει το νοσοκομείο το προσωπικό για τρεις βάρδιες. Γι΄αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μωρό να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο κύριος Αδαμίδης ανέδειξε μέσω του ΑΠΕ την ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της επισκέπτριας υγείας, μιας νοσοκόμας δηλαδή που θα αναλαμβάνει να επισκεφτεί γονείς στις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα, για να ελέγξει τον τρόπο φροντίδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα