«Λουκέτο» στα ΜΜΜ την Τρίτη – Ποια μέσα θα απεργήσουν όλη μέρα

13:40 15/2/2020 - Πηγή: People

Μεγάλη θα είναι η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να υπάρχει συγκοινωνία

όλη μέρα και μόνο όσοι έχουν αυτοκίνητο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, αν και με μεγάλη ταλαιπωρία, αφού η κίνηση αναμένεται να είναι σφοδρή.

Πιο αναλυτικά, χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ ηλεκτρικός καθώς και οι δύο γραμμές του μετρό, ενώ δεν έχει παρθεί απόφαση για το τι θα συμβεί με τα τρένα και τον προαστιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα