Καιρός «Ηφαιστίων»: Κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας

17:00 7/1/2020 - Πηγή: People

Κλείνουν σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας μετά τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά του ο Ηφαιστίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στα Βίλια, με τη συνεχή χιονόπτωση και τους αποκλεισμούς, ωστόσο τα προβλήματα έχουν αρχίσει να εκτονώνονται.

Το πιο σημαντικό ήταν αυτό της ηλεκτροδότησης, με τη διακοπή σε ορισμένες περιοχές να διαρκεί και πέντε ημέρες. Όπως, όμως, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, υπάρχει

πλέον πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας στα Βίλια

Ακόμη, έχουν ανοίξει όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες της ευρύτερης περιοχής και τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν τη διάνοιξη και των τοπικών οδών. Πάντως, με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στα Βίλια και τις Ερυθρές θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Κλείνουν σχολεία στην Κρήτη

Δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από την Τρίτη.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στον νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Το σημείο που χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά, όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο, το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός Ηφαιστίων, Κλειστά,kairos ifaistion, kleista