Ηθοποιοί με μουσικό ταλέντο που έβγαλαν δίσκο

10:00 6/11/2019 - Πηγή: People

Το να βλέπουμε τραγουδιστές που δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο σινεμά, είναι κάτι αρκετά σύνηθες. Lady Gaga, Rihanna, Τζένιφερ Λόπεζ είναι μερικά τρανά παραδείγματα. Την αντίστροφη διαδρομή όμως δεν τη συναντάμε τόσο συχνά, ιδίως σε επίπεδο του να κυκλοφορήσει κάποιος ηθοποιός άλμπουμ. Να δούμε κάποιον να τραγουδάει, αυτό ναι. Ο Τζόνι Ντεπ για παράδειγμα το κάνει συχνά, το ίδιο και η Κάρμεν Ιλέκτρα.

Πριν από 15 μέρες ο Λουκ Έβανς, ηθοποιός που μάθαμε

για τα καλά από τις ταινίες Hobbit στον ρόλο του Bard, είναι γνωστός στο Χόλιγουντ για την ωραία φωνή του. Μάλιστα, είχε κάνει κι ένα από τα rif offs στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν μαζί με τον Usher.


Ο Έβανς ετοίμαζε τους τελευταίους μήνες τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, που περιλαμβάνει δικά του covers σε γνωστά τραγούδια, όπως το Love Is Battlefield.


Ο Έβανς μας δίνει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε και να μάθουν όσοι δε γνωρίζουν, κάποιους ηθοποιούς που προηγήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία παραγωγής άλμπουμ.

Χιου Λόρι

Από τις πιο γνωστές περιπτώσεις. Ειδικά την εποχή που παιζόταν το Dr House, η αναφορά στη μουσική του επέκταση ήταν συνηθισμένη. Ο Λόρι έχει βγάλει δύο άλμπουμ στα οποία καταθέτει τις ικανότητές του στο πιάνο και την αγάπη του για τα blues.


Τζεφ Γκόλντμπλαμ

Ο Grandmaster του μαρβελικού σύμπαντος είναι αυτός με την πιο πρόσφατη δουλειά πριν τον Λουκ Έβανς. Μόλις το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με τίτλο The Capitol Studios Sessions. Ο Γκόλντμπλαμ έχει τη δική του μπάντα, εκείνος παίζει πιάνο και είναι πολύ της ρυθμικής τζαζ.


Κρίστοφερ Λι

Ο πιο hardcore απ΄όλους είναι ο αείμνηστος Λι. Ο Σάρουμαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Μέχρι και πριν πεθάνει, ο 90χρονος τότε Λι, κυκλοφόρησε το death metal άλμπουμ με τίτλο Charlemagne: The Omens of Death. Αυτό ήταν το τρίτο του άλμπουμ.


Τζεφ Ντάνιελς

Μέρος του μουσικού του ταλέντου μας το είχε δείξει στην τρομερή σειρά Newsroom ο «Πανηλίθιος» Ντάνιελς. Κινείται σε acoustic covers περισσότερο και τα άλμπουμ του, που μπορείς να βρεις εδώ, είναι προϊόν συνεργασιών.



Ράιαν Γκόσλινγκ

Δεν χρειάζονται πολλά για τον Γκόσλινγκ. Μέχρι την ταινία Driver, για πολλούς ήταν πολύ καλύτερος μουσικός από ηθοποιός. Η μπάντα του Dead Man’s Bones είναι δραστήρια εδώ και 10 χρόνια και κινούνται προς dark/gothic μελωδίες.


Κέβιν Μπέικον

Ο Κέβιν Μπέικον δεν είναι μόνο ο ηθοποιός που τρολάρει όλο το Χόλιγουντ με το Bacon Steps, δηλαδή τα βήματα που χρειάζεται να κάνει ένας ηθοποιός στην καριέρα του για να αποκτήσει επαφή με τον Μπέικον κι ότι όλοι οι ηθοποιοί συνδέονται κάπως μαζί του. Είναι κι ένας άνθρωπος με μουσικά πάθη τα οποία εξαντλεί στη μπάντα που έχει με τον αδερφό του, τους Bacon Brothers. Έχουν κυκλοφορήσει από το 2001 4-5 άλμπουμ και κάνουν συχνά πυκνά περιοδείες στις ΗΠΑ. Όπως θα ακούσετε, μουσικά συνδυάζουν το rock με το funk.


Σκάρλετ Γιοχάνσον

Η Γιοχάνσον όχι μόνο έχει κάνει ντουέτα με τον Πιτ Γιορν, αλλά ίδρυσε και τη δική της μπάντα με τίτλο The Singles το 2015. Μουσικά δεν έχει προχωρήσει ιδιαίτερα, κυρίως γιατί έχει επικεντρωθεί στην κινηματογραφική της καριέρα. Έχει βγάλει πάντως δύο lp.



Τζεφ Μπρίτζες

Ο Μπρίτζες έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το Crazy Heart το 2011 και το Be Here Soon το 2000. Η μουσική του προσανατολίζεται προς την country και το folk.


Ίντρις Έλμπα

Η εξαίρεση της λίστας. Ο Έλμπα δεν ασχολείται με τη μουσική ως τραγουδιστής, αλλά ως dj και από το 2010 έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ με remixes ή και νέες δημιουργίες. Ο ίδιος είναι φαν της αγγλικής hip hop σκηνής και φροντίζει να συνδυάζει αυτό το είδος με το beat. Έχει κάνει βέβαια και συνεργασίες όπου ραπάρει.


Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηθοποιοί,ithopoioi