Η συνταγή της Φλορίντας Πετρουτσέλι για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

07:10 3/7/2019 - Πηγή: People

Σίγουρα θα συμφωνήσουμε όλοι ότι κανείς δεν μπορεί να μαγειρέψει ζυμαρικά καλύτερα από τους Ιταλούς. Η καρμπονάρα – ένα από τα σήμα κατατεθέν πιάτα της ιταλικής κουζίνας- είναι πάντα μία πολύ καλή ιδέα για οποιοδήποτε ώρα της ημέρας και αν τη λαχταρίσουμε.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή της Ιταλίδας Φλορίντα Πετρουτσέλι, που είχε παρουσιάσει στο “Happy Day”, και θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στη Ρώμη.

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια

σπαγγέτι

6 αυγά

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Μπέικον σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση: 

Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα για να βράσουν ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το τηγάνι να «κάψει» και ρίχνουμε μέσα το μπέικον χωρίς λάδι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το πεκορίνο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει κρεμώδες (προσθέτουμε αλάτι πιπέρι). Αφού βράσουν τα μακαρόνια προσθέτουμε λίγο από το νερό τους μέσα στο μπολ της σάλτσας με το αυγό και το τυρί.

Έπειτα προσθέτουμε το μπέικον μέσα στο μπολ με τη σάλτσα και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια και όσο είναι ακόμα ζεστά, περιχύνουμε από πάνω τους τη σάλτσα αυγού με το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτετε την παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
φλοριντα πεστο. μακαροναδα. καρμποναρα ελενη, συνταγηφλοριντα.ιταλικο.σπαγγετι.στο.φουρνο.μετιρια
Τυχαία Θέματα