Η μεγαλύτερη «αρπαγή» όλων των εποχών: Έργα τέχνης αξίας ως και 1 δισ. εκλάπησαν από το μουσείο της Δρέσδης

19:40 25/11/2019 - Πηγή: People

Για όσους ασχολούνται και έλκονται από ιστορίες ληστείας ή κλοπής του παρελθόντος, η πιο μνημειώδης περίπτωση είναι αυτή με τον ληστή του τρένου που λέγεται ότι διέφυγε στη Βραζιλία και έκανε πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο για να μην τον βρουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνος, αν ζούσε, θα ζήλευε αυτό που φαίνεται να κατάφεραν δύο άντρες στη Δρέσδη.

Λεία αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ εκλάπη από τον «Πράσινο Θόλο», το φημισμένο πράσινο θησαυροφυλάκιο στο μουσείο της Δρέσδης, όπου φυλάσσονται κοσμήματα και κλασικά έργα τέχνης. Σε έναν χώρο όπου φυλάσσονται από το

2006 πάνω από 3.000 αντικείμενα τέχνης και κειμήλια, δύο άνδρες κατάφεραν να εισβάλουν από ένα μικρό παράθυρο, να απενεργοποιήσουν τον κωδικό κλειδώματος και να φύγουν με κλοπιμαία αξίας που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι του μουσείου δεν έχουν βρει ακόμα τι εκλάπη, αλλά πρόκειται για κοσμήματα και πολύτιμα πετράδια. Άλλωστε, μέσα στο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται κειμήλια από τους χρυσούς αιώνες της Κεντρικής Ευρώπης, από τη δυναστεία των Αψβούργων και πολλών αυτοκρατόρων.

Μπορεί κανείς να βρει μέχρι και χειροποίητα σκεύη για το σπίτι, όπως βάζα που έχουν φιλοτεχνηθεί με κρύσταλλο και αχάτη. Τα περισσότερα αντικείμενα στο θησαυροφυλάκιο δεν έχουν ασφαλιστεί, κάτι που είναι μια συνηθισμένη διαδικασία για αντικείμενα που ανήκαν για τόσους αιώνες στη Σαξονία.

Το κλειστό κύκλωμα δεν κατέγραψε τα πρόσωπα των ανδρών, παρά τις κινήσεις τους περιμετρικά του μουσείου, ενώ η αστυνομία βρήκε ένα καμμένο όχημα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα και κατέληξαν στο σενάριο ότι οι δύο ύποπτοι έκαψαν το όχημα για να μη βρουν τα ίχνη τους και είχαν άλλο αυτοκίνητο να τους περιμένει.

Η αστυνομία έχει δώσει στην επιχείρηση τοο κωδικό όνομα «Epaulette», δείγμα του πόσο σημαντική έχει καταστεί η υπόθεση. Νούμερο ένα προτεραιότητα πλέον.

Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη απορία είναι γιατί οι άνθρωποι ασφαλείας δεν επενέβησαν εφόσον άκουσαν τον συναγερμό και τους είδαν στο κλειστό κύκλωμα. Η απάντηση του μουσείου είναι πως το πρωτόκολλο λέει πως τηλεφωνούν στην αστυνομία και δεν επεμβαίνουν, γιατί μπορεί να είναι ένοπλη ληστεία.



Keywords
Τυχαία Θέματα