Η ατζέντα της εβδομάδας (31/1-2/2): Από τον Ίψεν για ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις στο Μετς κι από κει στο Estate

10:12 31/1/2020 - Πηγή: People

Το πρώτο μισό του 2020 μας αποχαιρετά και ξεκινάει το δεύτερο μισό. Α, όχι. Απλώς έφυγε ο Ιανουάριος και έρχεται ο Φεβρουάριος. Η πολύ έξαλλη ζωή μας έκανε να νιώσουμε τον μήνα σαν εξάμηνο και με την ίδια διάθεση μπαίνουμε στον μήνα που μυρίζει καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλον.

ΘΕΑΤΡΟ: Γιον Γκάμπριελ Μπόργκμαν @Μέγαρο Μουσικής

Ο

Γιάννης Χουβαρδάς ανεβάζει τον τρίτο Ίψεν της 45χρονης πορείας του, σε νέα μετάφραση, στον «ιδανικό» -όπως τον χαρακτηρίζει- για το έργο, χώρο του Υποσκηνίου του Μεγάρου. Στη συνταρακτική ποιητική δυστοπία που χτίζει ο μεγάλος Νορβηγός, δίνονται ανάμεσα στα μέλη της παλιάς γενιάς αδυσώπητες μάχες ζωής και θανάτου για την κατίσχυση πάνω στο νέο αίμα.  Ερωτικό μελόδραμα, έργο τρόμου, αναρχικός ρεαλισμός, μαύρη κωμωδία, ειρωνικό γκροτέσκο – με άλλα λόγια, η πολυδιάστατη χρωματική παλέτα του ονειρικού κόσμου που συνθέτει ο Ίψεν.

Συντελεστές

Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνικά:  Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν:  Νίκος Χατζόπουλος
Γκούνχιλντ Μπόρκμαν: Ρένη Πιττακή
Έλλα Ρεντχάιμ: Λυδία Φωτοπούλου
Βίλχελμ Φόλνταλ: Ιερώνυμος Καλετσάνος
Φάννυ Ουίλτον: Θεοδώρα Τζήμου
Έρχαρτ Μπόρκμαν:  Κωνσταντίνος Πλεμμένος
Φρίντα Φόλνταλ:  Σοφία Κόκκαλη

Για πληροφορίες δες εδώ.

EVENT: Dine Athens

Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή επιστρέφει και φέτος δεν θα είναι σε έκδοση εβδομάδας, αλλά θα έχει διάρκεια τρία Σαββατοκύριακα.

Το 5o Restaurant Week είναι Γεγονός

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει!Φέτος για 3 ολόκληρες εβδομάδες, περισσότερα από 120 εστιατόρια με μενούτων 15€, 30€, 60€ (τιμή/άτομο) και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Κάντε την κράτησή σας τώρα στο www.dineathens.gr

Geplaatst door Dine Athens op Maandag 27 januari 2020

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα εστιατόρια και να κάνεις την κράτησή σου εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ: Lynda Benglis @Μουσείο Κυκλαδικής Τέχννης

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Lynda Benglis σε μουσείο στην Ελλάδα, τη χώρα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή, την ταυτότητα και το όραμα της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας.

Η έκθεση In the Realm of the Senses, σε επιμέλεια του διακεκριμένου συγγραφέα, κριτικού και ιστορικού τέχνης Δρ. David Anfam, εξερευνά το σύνολο της ιδιαίτερης και πολύπλευρης παραγωγής της Benglis στη διάρκεια των  τελευταίων 50 χρόνων, από το 1969 έως σήμερα. Παρουσιάζονται 36 γλυπτικά έργα που απαρτίζουν μια αναδρομή στις διαφορετικές εικόνες, ιδέες και μεθόδους της Benglis. Επίσης, περιλαμβάνει τρία σημαντικά ιστορικά εκθέματα που γενναιόδωρα παραχώρησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στα χαρακτηριστικά υλικά της Benglis συγκαταλέγονται το κερί, ο μπρούτζος, το αλουμίνιο, το μάρμαρο, το λατέξ, το κεραμικό και το γυαλί. Στα θέματα περιλαμβάνονται «fallen paintings» (όπως το εμβληματικό Baby Contraband), «knots», «lagniappes», «torsos», «pleats» και «fountains». Οπτικές συνομιλίες διαμορφώνονται ανάμεσα σε υφές (υγρή, κέρινη, μεταλλική), χρώματα και προσανατολισμούς (οριζόντια ρευστά σχήματα απέναντι σε κάθετα τοτεμικά γλυπτά).

Έρχεται στο προσκήνιο η ακτινοβολία και ο επιβλητικός αισθησιασμός που διαποτίζουν το έργο της Benglis, όπως και έμμεσες αναφορές της στην Ελλάδα και ιδίως την αρχαία γλυπτική. Το έργο Fancy Work (1979) αντηχεί τις πτυχώσεις του χιτώνα της Νίκης της Σαμοθράκης (220-190 π.Χ.). Η Ελλάδα έχει υπάρξει μια μόνιμη μούσα στην πλούσια φαντασία της Benglis, όπως η ίδια έχει περιγράψει ως «παγωμένη χειρονομία».

Για πληροφορίες δες εδώ.

Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή @Μπενάκη Πειραιώς 138

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα ευρήματα του σπάνιου για ολόκληρο το Αιγαίο μυκηναϊκού θολωτού τάφου στην Αγία Θέκλα, στην Τήνο, τον οποίο ανέσκαψε ο Γεώργιος Δεσπίνης το 1979. Τόπος ταφής ενός γένους «αριστοκρατών», ο τάφος της Αγίας Θέκλας είναι ένας από τους μόλις τρεις γνωστούς θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους στις Κυκλάδες. Τα πολύτιμα ευρήματά του αντικατοπτρίζουν το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο της εποχής και αναδεικνύουν πτυχές του Μυκηναϊκού πολιτισμού, ο οποίος δικαίως μπορεί να θεωρηθεί από τους λαμπρότερους στην ιστορία της Ευρώπης.

Επίσης, περιλαμβάνονται αρχαιότητες και από άλλες σημαντικές προϊστορικές θέσεις του Αιγαίου, και συγκεκριμένα από τη Νάξο, τη Δήλο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, τη Θήρα και την Κέα, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να αποκτά πληρέστερη εικόνα της φυσιογνωμίας και της σπουδαιότητας του Μυκηναϊκού πολιτισμού στις Κυκλάδες. Την αφήγηση συνθέτουν ενότητες μέσα από τις οποίες φωτίζονται βασικοί άξονες της ζωής των ανθρώπων της εποχής, όπως ο καθημερινός βίος, η λατρεία, ο πόλεμος, τα ταφικά έθιμα.

Επιλεγμένα αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά έργα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, μικροτεχνίας, ειδωλοπλαστικής, κοσμηματοποιίας, αναδεικνύουν όψεις της θαυμαστής παρακαταθήκης των Μυκηναίων, οι οποίοι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Για πληροφορίες δες εδώ.

LIVE: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ
Κωνσταντίνος Βήτα / Γιάννης Ρίτσος @ΚΠΙΣΝ 31/1-1 &2/2

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, «συνομιλεί» με το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου στην παράσταση Ο κόσμος είναι ένας. Ένα ηλεκτρονικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν του ποιητή, Ο κόσμος είναι ένας έρχεται σε πρώτη παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για τέσσερις παραστάσεις στις 30, 31 Ιανουαρίου και 1, 2 Φεβρουαρίου 2020.

Καθώς τα εισιτήρια για τις τέσσερις παραστάσεις του Ο κόσμος είναι ένας έχουν εξαντληθεί, προστίθενται δύο επιπλέον βραδινές παραστάσεις στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στις 22.00.

Η παράσταση αποτελεί μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και βίντεο του Νίκου Πατρελάκη που αποδίδουν με τρόπο μοναδικό το ταξίδι στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, προσφέροντας μια σπάνια οπτικοακουστική εμπειρία. Τα ποιήματα απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου.

Στη ροή της παράστασης παρουσιάζεται ένας κύκλος είκοσι ποιημάτων από όλο το φάσμα του έργου του μεγάλου ποιητή σε μια ατμοσφαιρική δίνη από ambient ηχοτοπία, πιάνο και επεξεργασμένες φωνές που έρχονται μέσα από τις σελίδες των ποιημάτων του. Ο ήχος των ποιημάτων, ενσωματωμένος στο ηχητικό σύστημα του Κωνσταντίνου Βήτα, δημιουργεί νέες αναφορές και καινούριες αναγνώσεις στο έργο του.

Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εναλλακτική Σκηνή.

Έχοντας διαγράψει μια μακρά και σπουδαία πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική με ευρεία αναγνώριση, ο Κωνσταντίνος Βήτα παραμένει ένας ασταμάτητα δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος καλλιτέχνης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και τη δημιουργία των καινοτόμων Στέρεο Νόβα μέχρι τις μέρες μας, εξακολουθεί να κάνει τραγούδια όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, να πειραματίζεται με τον ηλεκτροακουστικό ήχο και να διευρύνει τις ηλεκτρονικές του περιπλανήσεις. Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, συνέθεσε μουσική για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, διασκεύασε έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Transformations και πειραματίστηκε με το ρεμπέτικο.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα για πρώτη φορά καταπιάνεται με το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου στη μουσική παράσταση Ο κόσμος είναι ένας της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Με την ποίησή του ήρθε σε επαφή όταν ήταν ακόμη έφηβος. «Η ποιητική του στάση και μέθοδος, ο τρόπος που κατέγραφε τις ποιητικές του εμπειρίες ήταν αποκάλυψη. Οι εικόνες του ήταν κι αυτές τόσο παράξενες, τόσο εντυπωσιακά ακριβείς, είχε έναν μοναδικό τρόπο να αντιστρέφει το συνηθισμένο για να εκφράσει την αθάνατη αλήθεια.

Ποιος ήταν ο ποιητής αυτός, αλήθεια; Μακριά από την αισθητική των συναισθημάτων και εκεί που όλοι περίμεναν τη λογική εξήγηση, τα ποιήματά του μεταμορφώνονταν σε κοφτερά μεγάλα βράχια που πάνω τους έσκαγαν ολόμαυρα κύματα. Ποίηση εξομολογητική, γεμάτη από ανείπωτους ήχους και ακρωτήρια», σημειώνει.

Ειδικά κινηματογραφημένα για την παράσταση, τα βίντεο φέρουν την υπογραφή του μουσικού και σκηνοθέτη Νίκου Πατρελάκη. Τα γυρίσματα διήρκεσαν περίπου ένα μήνα και πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Από το τραχύ αλλά και μελαγχολικό περιβάλλον της Μονεμβασιάς μέχρι την απέραντη θέα στο Αιγαίο από τον Κάβο Μαλιά. «Αφεθήκαμε στο τυχαίο, σε μια πολύτιμη περιήγηση για μας, και δικό μας βίωμα πια. Περιπλανηθήκαμε με τις κάμερες σε μικρούς ορεινούς δρόμους και έρημες απόμερες παραλίες, κοιτάξαμε ανατολές και δύσεις, παρακολουθήσαμε με υπομονή τα σύννεφα να ταξιδεύουν στον ορίζοντα», σημειώνει ο Νίκος Πατρελάκης.

«Βράχοι, θάλασσα και ουρανός, από την πρώτη ηλικία μέχρι το τέλος, ως συνεχής πηγή έμπνευσης. Σκοτεινές πραγματικότητες και γεγονότα, σε χέρσα περιβάλλοντα εξορίας, και μια αδιάκοπη προσπάθεια “να αντιπαραταχθεί στην αγριότητα, στη σκληρότητα, στη βία και στην καταπίεση η πίστη ότι υπάρχει ο έρωτας, υπάρχει η ομορφιά, υπάρχει η ζωή”».


Περισσότερα δες εδώ.

Γλυκερία & Μελίνα Κανά @Γραμμές 1-2/2

Η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά, σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση στη μουσική σκηνή «Γραμμές», από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή!

Γλυκερία – Μελίνα Κανά, μια σχέση δυνατή όσο και η προσωπική πορεία τους. Μοιράζονται τις ίδιες μουσικές αγάπες, τα ίδια όνειρα.

Τις ενώνουν τα τραγούδια και οι κοινές μουσικές τους καταβολές.

Οι δυο αγαπημένες τραγουδίστριες, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που απαρτίζεται από τις δικές τους επιτυχίες, καθώς και ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης (Σταύρος Κουγιουμτζής, Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Παπάζογλου, Γιώργος Ζήκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Γιώργος Καζαντζής κ.ά.) Στο τέλος του προγράμματός τους, μοιράζονται με τον κόσμο τα μεγάλα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μαζί τους ο Χάρης Μακρής και πολυμελής ορχήστρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης

«γραμμές»

Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός

Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 – 6945106604

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο στις 22:30 – Κυριακή στις 19:00

Okwaho/ Aeon Aphelion/ Wormhog @An Club 1/2

Οι Okwaho (λύκος στη γλώσσα των Μοϊκανών) δημιουργήθηκαν το 2013 με έδρα την Αθήνα από τον Γιώργο (κιθάρα, φωνή) και τον Μπάμπη (μπάσο) και το σχήμα ολοκληρώθηκε αργότερα με την προσθήκη του Αντρέα (τύμπανα). Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα doom, sludge και stoner με κοινωνικοπολιτικό και ενίοτε πιο προσωπικό στίχο. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo και για τα επόμενα δύο χρόνια επικεντρώθηκαν στις ζωντανές εμφανίσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2017 μπήκαν ξανά στο στούντιο και μέσα σε 4 μέρες ηχογράφησαν εννέα κομμάτια εκ των οποίων τα εφτά κατέληξαν στην πρώτη, full length, αυτοχρηματοδοτούμενη κυκλοφορία τους. Τον Μάρτη της επόμενης χρονιάς έγινε η ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου και τον Νοέμβρη βγήκε σε cd σε μια πρωτότυπη, όσο και ακραία, χειροποίητη συσκευασία από… γυαλόχαρτο! Τραχύ πράμα!

Κάπου στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βίντεο, για το κομμάτι God of Gold.

Το δεύτερο μισό του 2018 οι Okwaho συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση Λέσχη Γονεοκτόνων/Parenticide Club, σε κείμενο του Ambrose Bierce, στην οποία εμφανίζονταν λάιβ τον Φλεβάρη. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει και τον δεύτερο (ή τον τρίτο!;) δίσκο της μπάντας.

Ένα κομμάτι τους περιλαμβάνεται στη συλλογή Athens Underground vol. I, της ομώνυμης μουσικής κοινότητας, που κυκλοφορεί με το τεύχος του περιοδικού Metal Hammer τον Απρίλη του ’19. Η μπάντα, μετά την εμφάνισή τους με Nightstalker και Nebula τον Σεπτέμβεη του ‘19, θα κάνει κάποια επιλεκτικά λάιβ στην Αθήνα και την Κρήτη και μετά θα κλειστεί στο στούντιο για να ηχογραφήσει τον δεύτερο δίσκο της και στο καπάκι ένα κόνσεπτ ΕΡ.

Οι doomsters Aeon Aphelion δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2005 και αφού σταθεροποιήθηκε το line-up το 2009, έγιναν τα πρώτα live, ενώ μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει ένα ΕΡ (2010) και ένα full-lenght (2013). Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου τους ΕΡ, επιστρέφουν στα συναυλιακά δρώμενα της πρωτεύουσας, αφήνοντας για λίγο τις δημιουργικές διεργασίες του studio.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους «Visions of Burning Aeons» το 2013, live με Witch Mountain, Procession κ.α. και ένα μίνι τουρ που ακολούθησε για την προώθηση του δίσκου, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν καινούργιο υλικό απο το EP – προπομπό του δεύτερου άλμπουμ το οποίο αναμένεται σύντομα.

Δυνατά riffs, αργόσυρτα τέμπο αλλά και heavy διπλά κιθαριστικά περάσματα εναλλάσσονται και δημιουργούν το heavy/doom σύμπαν των Aeon Aphelion…

Οι Wormhog είναι μια Progressive Rock / Metal μπάντα από την Τρίπολη Αρκαδίας. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο «Mother Worm Father Hog» που ηχογραφήθηκε live στο D Studio. Όντας θερμοί υποστηρικτές του σκληρού ήχου η μπάντα αντλεί την έμπνευση της από μπάντες όπως Black Sabbath, Mastodon, Alice in Chains, Blue Oyster Cult και Nickelback (#NOT). Μετά από χρόνια σταθερής παρουσίας στην εγχώρια underground μουσική σκηνή, πολλές πρόβες και μια αλλαγή μέλους, οι Wormhog προετοιμάζουν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου που αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Δείτε πληροφορίες εδώ.

Aherusia release show w/ Word of Life & Miasma @Temple 2/2

Οι Aherusia αποτελούν αναμφίβολα την αντιπροσωπευτικότερη folk metal μπάντα της ελληνικής Σκηνής, με έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει παραδοσιακή ελληνική μουσική και προ-Γρηγοριανό ευρωπαϊκό folk, με black metal, post και epic. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα: “Whispers Of Moon EP” (1999), “And The Tides Shall Reveal The Traces” (2009), “As I Cross The Seas Of My Soul” (2013), δουλειές στις οποίες δεν δίστασαν να αγγίξουν όλα τα μουσικά είδη που προαναφέρθηκαν, να πειραματιστούν και τελικά μοιραία να καταλήξουν στο εξαιρετικό “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” (2017), που παρουσιάστηκε σε θέατρα για τρεις επιτυχημένες season.

Με το νέο τους δίσκο “Noctos~An Answer(?)”, οι Aherusia συνχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, διασκευάζοντας 11 τραγούδια – παραλογές της ελληνικής μουσικής με έναν εντελώς δικό τους τρόπο, ιχνηλατώντας τις έννοιες της επιστροφής, του ξενιτεμού, της πατρίδας και του ποια είναι αυτή για κάθε άνθρωπο, του τι αγαπά η καρδιά μας και τι στερείται. Μετά από πολλά χρόνια, επί σκηνής τους Aherusia θα συνοδεύσουν γκάιντα και αυλοί, ενώ δεν θα λείψουν και ακόμη περισσότερες μουσικές εκπλήξεις.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι extreme progressive metallers Word of Life που επηρεασμένοι από την ελληνική, ανατολική και βαλκανική μουσική παράδοση, έχουν καταφέρει να σχηματίσουν το δικό τους ιδιαίτερο ηχόχρωμα που αντλεί έμπνευση από την εσωτερική φιλοσοφία και τις αλληγορικές – συμβολικές διδαχές διαφόρων σχολών σκέψης που αναπτύχθηκαν στον Μεσογειακό και Ανατολικό χώρο κατά την αρχαιότητα.

Οι Miasma ΔΕΝ ανοίγουν την βραδιά. Οι ανίεροι άρχοντες, η πιο βλάσφημη μπάντα που ξεπήδησε ποτέ από το metal, οι άρχοντες του πατρινού καρναβαλικού τρόμου, ΔΕΝ επιστρέφουν στην σκηνή για ένα και μοναδικό θεατρικό horror show, όπου θα περιέχει όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που τους διατηρούν ψηλά στον θρόνο του cult.

Δες περισσότερα εδώ.

Σάκης Ρουβάς – Στέλιος Ρόκκος – Έλενα Παπαρίζου @Estate

Ξέρω, έχεις πάθει ένα μίνι εγκεφαλικό που σου πετάω μετά από folk metal και metal τον Σάκη, αλλά ας μην γελιόμαστε…Ο τύπος κολλάει με τα πάντα και μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, μπορεί να εναρμονιστεί με κάθε σου συναίσθημα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν δε βγάλει ποτέ ξανά νέο τραγούδι. Αυτό που κάνει εδώ και μια 3ετία στο Estate είναι νυχτερινή διασκέδαση κι όχι αυτό που μπορεί κάποιος να πει αφοριστικά «μπουζουκτσίδικο». Με τίποτα κάτι τέτοιο.

Για πληροφορίες δες εδώ.

DJ SET: Street Techno x Kudeta – on the sky

Είσοδος / Entry: 11:00 – 01:00 Ελεύθερη / μετά 5 ευρώ

Το πρώτο Σάββατο του Φλεβάρη το side project Street Techno θα βρίσκεται στο Kudeta, δίπλα στο σταθμό του μετρό, με θέα την ακρόπολη.

Line Up:
ᴄʜʀɪꜱᴛɪᴀɴ ᴄᴀᴍʙᴀꜱ
Desmond Kind
Greg Strubutas

Για πληροφορίες δες εδώ.

ΦΑΓΗΤΟ/ΠΟΤΟ: Επήρεια/ Huaca Nikkei Resto Bar

Το Επήρεια έχει δεν έχει μια τριετία στην Πλατεία Προσκόπων και αποτελεί μια τίμια επιλογή, ιδίως για τα μεσημέρια του ΣΚ, χωρίς να αναιρείται η βραδινή επιλογή για πολύ χαλαρές συζητήσεις.

Στο μενού θα βρεις, μεταξύ άλλων, μπιφτέκι αγριογούρουνο (τυρί, πατάτες country style, σαλάτα, σως μουστάρδας), ταλιάτα μόσχου (πέστο βασιλικού, ρούκολα, νιφάδες παρμεζάνας), πέννες με πέστο καρυδιού, καπνιστό χοιρινό και λιάστη ντομάτα.

Αν πάλι ψάχνεις γεύσεις πιο πολύπλοκες υπό τη συνοδεία ωραίων cocktails και signature whiskeys, τότε το Huaca Nikkei που άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου στο Μετς θα σου δώσει ό,τι θες. Το μενού καταναλώνεται με chopsticks ως επί το πλείστον, κάτι λογικό αφού μιλάμε για την ένωση ιαπωνικής με περουβιανή κουζίνα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Nikkei στο Κολωνάκι.

Εδώ θα βρεις dumplings γαρίδας στον ατμό, με λάχανο, kimchi και shitake μανιτάρια/ nigiri και rolls, pico de gallo, διάφορα περουβιανά σεβίτσε, black angus με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και γλυκιά σως, κοτόπουλο με κόλιανδρο και jalapeño σως, φιλέτο μόσχου και ταλιάτα μόσχου.

Από cocktails προτείνονται το Pisco Sour  και το Not A Americano.

Ανακαλύψτε το Επήρεια εδώ.

Ανακαλύψτε το Huaca Nikkei εδώ.

Keywords
ιψεν, ατζεντα, γευσεις, μουσείο κυκλαδικής τέχνης, alice in chains, για μας, νικος παπαζογλου, black sabbath, dj set, ιανουάριος, φεβρουάριος, καλοκαιρι, θεατρο, νέα, μετάφραση, δυστοπία, αθηνα, athens, εκθεση, ελλαδα, david, fallen, baby, τηνος, αιγαιο, μυκονος, live, κοσμοσ, εισιτήρια, ελσ, θεσσαλονικη, νικολοπουλος, club, doom, demo, full, god, underground, hammer, κρητη, studio, witch, heavy, rock, mother, black, mastodon, blue, oyster, cult, life, moon, cross, extreme, set, project, μετρο, Ακρόπολη, επήρεια, style, σαλατα, χοιρινο, signature, θες, κοτοπουλο, πατρινο καρναβαλι 2011, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, ξανα, αγριογουρουνο, γιαννης ριτσος, μετάφραση, βιντεο, γλυκερια, εγκεφαλικο, εδρα, εικονες, ηχος, θαλασσα, θηρα, κεα, κυκλαδες, μηλο, μουσικη, νοβα, ντοματα, ομορφια, ονειρα, πειραιως, ποιηματα, προγραμμα, ριτσος, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, ταινιες, τραγουδια, χρωματα, ωρα, cult, oyster, αιμα, αισθητικη, αλουμινιο, αξονες, αποκαλυψη, αρχαια, αφηγηση, εβδομαδες, βητα, βιωμα, βραδια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γλωσσα, γυαλι, γυρισματα, δευτερο, δινη, δωσει, δρωμενα, εγινε, ελενα, εθιμα, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, ελσ, εμπνευση, εργα, ενιοτε, εμφάνιση, επήρεια, εποχη, ερχεται, ερχονται, εστιατορια, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδια, εικοσι, ηλικια, υπομονη, θεα, θεατρα, θεκλα, θες, ιανουάριος, εικονα, ηχο, καμερες, κυματα, κειμενο, κουζινα, κυκλος, κοσμοσ, κωμωδια, λαχανο, λεσχη, ρεαλισμος, λογια, μακρια, μαλαμας, μινι, μουσείο κυκλαδικής τέχνης, ναξο, νιαρχος, παντα, ουρανος, ποιηση, οντας, οραμα, παπαζογλου, παρουσιαση, περιβαλλον, πεστο, πηγη, πιστη, πιανο, υπογραφη, ροη, ρασουλης, ρεμπετικο, ροκκος, ρολο, σαββατο, σελιδες, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, σουσαμι, σιφνο, συμπαν, σχηματα, ταυτοτητα, ταφος, τηνο, τυπος, τρια, τριπολη, φαντασια, φεβρουάριος, φορα, χρηστος, ψηφιακη, κωνσταντινος, athens, alice in chains, baby, μπιφτεκι, black sabbath, black, blue, club, cross, demo, doom, δουλειες, david, ειδη, extreme, εμφανισεις, εννεα, ενωση, full, για μας, γιορτη, god, hammer, heavy, style, χωρα, ιδιαιτερο, project, κομματι, καρδια, κωνσταντινου, κυριακη, life, mastodon, μεθοδος, moon, μυκονο, οψεις, ορχηστρα, ποιητης, πληροφοριες, rock, studio, set, signature, σκηνη, ταξιδι, underground, θεματα, θεσεις, υλικα, υλικο, witch
Τυχαία Θέματα
311-22, Ίψεν, Μετς, Estate,311-22, ipsen, mets, Estate