Η Michelle Obama μας δείχνει τη πιο γλυκιά φωτογραφία από τα σχολικά της χρόνια

17:07 7/9/2019 - Πηγή: People

H Michelle Obama μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram μια πολύ γλυκιά φωτογραφία από τα σχολικά της χρόνια.

Η πρώην κυρία των ΗΠΑ έκανε αυτή την ανάρτηση θέλοντας να υποστηρίξει τα εκατομμύρια κορίτσια όλου το πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, και παρακίνησε μάλιστα όσες γυναίκες την ακολουθούν να κάνουν το ίδιο, να δημοσιεύσουν δηλαδή μια φωτογραφία τους από τότε που πηγαίνανε

στο σχολείο.

Η Michelle έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφία : «Είναι μετά την ημέρα της πρωτομαγιάς, σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά που τώρα επιστρέφουν στο σχολείο και στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από τότε που ήμουν μαθήτρια στο Σικάγο. Έμαθα πολλά στο σχολείο – πως να κάνω πολλαπλασιασμό και πως να συντάσσω σωστά μια παράγραφο, έμαθα όμως και πως να πιέζω τον εαυτό μου, να είμαι καλή φίλη, και να σηκώνομαι μετά από μια αποτυχία.» δήλωσε η Obama και συνέχισε: «Είναι τόσο εύκολο για εμάς να θεωρούμε την εκπαίδευση ως κάτι δεδομένο, κυρίως εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 98 εκατομμύρια δεν πάνε στο σχολείο. Πιστεύω πως κάθε κορίτσι σε αυτόν τον πλανήτη αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχα και εγώ – ευκαιρίες να αναδείξουν τον εαυτό τους και να εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Ξέρουμε πως όταν δίνουμε την ευκαιρία στα κορίτσια να σπουδάσουν, αυτές θα αδράξουν την ευκαιρία. Και όταν το κάνουν ο κόσμος μας είναι γεμάτος πλεονεκτήματα. Τα κορίτσια που πάνε στο σχολείο έχουν πιο υγιή παιδιά, υψηλότερους μισθούς, μειώνουν τα ποσοστά φτώχειας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας».

Δείτε τη φωτογραφία στο InStyle.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα