Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα ρεκόρ του φετινού MVP του NBA

15:19 25/6/2019 - Πηγή: People

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν λίγες ώρες κατέκτησε το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη στο NBA (MVP), γεγονός που τον κάνει τον καλύτερο παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο συγκινητικός λόγος του Έλληνα καλαθοσφαιριστή στο βάθρο των ΝΒΑ Awards 2019, ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς. Αυτό που έχει πετύχει ο Γιάννης είναι η μεγαλύτερη ατομική διάκριση για έναν αθλητή στο NBA.

Η σημαντικότητα της εν λόγω διάκρισης καταδεικνύεται μέσα από ορισμένα στατιστικά που οφείλουμε να αναλογιστούμε.

Τι πέτυχε ο Γιάννης ΑντετοκούνμποΕίναι μόλις ο 2ος παίκτης των Milwaukee Bucks που κατακτά το βραβείο MVP μετά τον «μύθο» Kareem Abdul-Jabbar.Είναι ο 3ος νεώτερος MVP τα τελευταία 40 χρόνια μετά τους Derrick Rose και LeBron James.Συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 77% των ψήφων των ΜΜΕ στην κούρσα για τον MVPΚατέκτησε το βραβείο MVP μόλις δύο χρόνια (2017) μετά το Βραβείο του NBA για τον Πιο βελτιωμένο παίκτη (MIP)Είναι μόλις ο 5ος μη Αμερικανός και 2ος Ευρωπαίος παίκτης που κατακτά το MVP . Οι υπόλοιποι είναι οι Hakeem Olajuwon (1994), Steve Nash (2005, 2006) και Dirk Nowitzki (2007).«Ισοφάρισε» τον Nash ως ο παίκτης που επελέγη χαμηλότερα στο ντραφτ (Νο 15) και πήρε τον τίτλο του MVP

Keywords
Τυχαία Θέματα