Φτάνει στη Νέα Υόρκη μετά από 14 μέρες εν πλω η Γκρέτα Τούνμπεργκ

15:16 28/8/2019 - Πηγή: People

Αυτή τη στιγμή ίσως είναι το πιο διάσημο πρόσωπο του πλανήτη. Η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα. Όλοι ψάχνουν να δουν τα κίνητρα της και τι βρίσκεται από πίσω. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι ακόμα κι αν η ίδια είναι κίβδηλη, έχει καταφέρει να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Στις αρχές Αυγούστου η Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα υπερπόντιο ταξίδι με skipper με σκοπό να φτάσει στη Νέα Υόρκη και να παραμείνει εκεί μέχρι τη σύνοδο του ΟΗΕ

για το κλίμα που θα γίνει στο Μανχάταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν γιατί δεν ήθελε να αφήσει αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα πετώντας με αεροπλάνο.

Μαζί με τον γιο της Καρολίνας του Μονακό, τον Πιέρ Καζιράγκι, και τον Γερμανό Μπόρις Χέρμαν που είναι δεινός ιστιοπλόος, μπήκαν σε ένα σκάφος και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Πλίμουθ της Αγγλίας.

Το πλάνο ήταν να φτάσουν στις 29 Αυγούστου, δηλαδή αύριο, και αυτό το πλάνο φαίνεται πως θα γίνει πράξη. Η Γκρέτα ανάρτησε δύο φωτογραφίες, μία χθες το βράδυ και μία σήμερα το πρωί.

Στην πρώτη φωτογραφία είχαν μόλις περάσει από τη Νέα Σκωτία στα βόρεια της Νέας Υόρκης και ενημέρωνε για το ότι θα φτάσουν την επόμενη μέρα.

View this post on Instagram

Home Sweet Home since 14 days. Soon last evening onboard Malizia ll. Tomorrow we reach New York.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Aug 27, 2019 at 5:44pm PDT

Στη δεύτερη φωτογραφία αχνοφαίνονται στο βάθος τα φώτα της πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του Long Island.

View this post on Instagram

Land!! The lights of Long Island and New York City ahead.

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Aug 28, 2019 at 1:03am PDT

Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις γι΄αυτό το ταξίδι της Γκρέτα Τούνμπεργκ, αφού όπως αποκάλυψε ο Χέρμαν, θα πρέπει να ταξιδέψουν κάποιοι με αεροπλάνο στην Αμερική ώστε να επιστρέψουν το σκάφος στο λιμάνι του Πλίμουθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα