Φωτιά στον Υμηττό: Κάηκαν δυο σπίτια, περιορίζεται το μέτωπο

09:00 12/8/2019 - Πηγή: People

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι έφθασε ως τις κεραίες
Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο του Υμηττού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε

η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παιανίας Σπύρο Στάμου, που μίλησε στο Open TV , αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση και η πυροσβεστική προσπαθεί να την οριοθετήσει, ωστόσο, κάηκαν ολοσχερώς δύο σπίτια, ενώ τουλάχιστον τέσσερα έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρδακογιάννης, μιλώντας στο Open TV επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά στην φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για περιοχές όπως Καισαριανή, Παπάγου, Βύρωνας.

«Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αλλά έχει περιοριστεί, καθώς ο άνεμος είναι σύμμαχος αυτή τη στιγμή και το μεγάλο στοίχημα είναι να μην φτάσει στο δάσος της Καισαριανής. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως με τα 4-5 μποφόρ μπορούμε να επιχειρούμε κι από αέρος» είπε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

*Με πληροφορίες από το ethnos.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα