Δέκα χρόνια Spetses Mini Marathon: Επέτειος για το όραμα μιας γυναίκας να στηρίζει τους αθλητές

10:29 5/1/2020 - Πηγή: People

To 2020 σηματοδοτεί μια νέα χρόνια γεμάτη ελπίδα για υγεία και δημιουργικότητα, μια καινούρια αρχή με πολλή όρεξη για δουλειά, αλλά και λαμπερά γενέθλια. Όπως τα γενέθλια του Spetses Mini Marathon, που το προσεχές φθινόπωρο θα γιορτάσει τα 10 του χρόνια. Η Μαρίνα είναι ο άνθρωπος πίσω από το Spetses Mini Marathon, που εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Επειδή μου αρέσει να πετυχαίνω ό,τι οραματίζομαι, ήξερα από την πρώτη στιγμή τι ήθελα από αυτή τη διοργάνωση. Είχα

μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική και ήμουν υπομονετική μέχρι να πετύχω αυτό που θέλω. Ήθελα από την πρώτη στιγμή το Spetses Mini Marathon να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές και να αποτελέσει σταθμό για τον αθλητικό τουρισμό της χώρας» ξεκαθαρίζει στο People.

«Τα έφτιαξα όλα από το μηδέν»

Το 2009 η Μαρίνα ίδρυσε την Communication Lab, μια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, που ουσιαστικά εδραιώθηκε την περίοδο της οικονομικής κρίσης. «Εκείνη την εποχή είχαμε πάρει ένα brief από τον ΕΟΤ για το θέμα του τουρισμού και μελετήσαμε το θέμα του αθλητικού τουρισμού.  Εμπνευσμένη από τη δουλειά αυτή, δρομολογήσαμε το πρώτο Spetes Mini Marathon, που έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2011».

Όσον αφορά την επιλογή του νησιού των Σπετσών ώστε να στηθεί η εν λόγω διοργάνωση, η Μαρίνα είναι ξεκάθαρη: «Είναι ένα πανέμορφο μέρος, που έχει φινέτσα και αισθητική και είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα.  Χτύπησα την πόρτα του δημαρχείου και βρέθηκα μπροστά σε έναν νεοεκλεγέντα δήμαρχο, τον Παναγιώτη Λυράκη, που όπως και εγώ είναι άνθρωπος που μιλά έξω από τα δόντια. Μου είπε ότι θα με βοηθήσει και έτσι ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα». Η ίδια δεν πιστεύει στα άλματα, αλλά σε αργά και σταθερά βήματα.

«Επειδή δεν είχα μεγάλη εμπειρία στο θέμα του αθλητισμού, το μελέτησα αρκετά και βρήκα τους κατάλληλους συνεργάτες, όπως, για παράδειγμα, τον Νίκο Πολιά, που εδώ και δέκα χρόνια  έχει αναλάβει το κομμάτι της χρονομέτρησης. Επιπλέον, πήγα στο εξωτερικό για να αποκτήσω περαιτέρω γνώση. Σκέψου ότι το 2011 οι μόνοι αγώνες που διοργανώνονταν ήταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα έφτιαξα από όλα από το μηδέν» εξηγεί.

«Από την πρώτη στιγμή ήθελα να κάνω διάσημους τους αθλητές»

Και ενώ το Spetses Mini Marathon έπαιρνε σάρκα και οστά, αναρωτιέμαι αν η Μαρίνα είχε στήριξη από Έλληνες celebrities, προκειμένου η φήμη της διοργάνωσης να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

«Από την πρώτη στιγμή ήθελα να κάνω διάσημους τους αθλητές. Δίπλα στους celebrities, τους ηθοποιούς και τους παρουσιαστές έπρεπε να υπάρχουν και αθλητές.  Στην ουσία οι Έλληνες αθλητές είναι οι ambassadors της χώρας μας στο εξωτερικό.  Για παράδειγμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι πολύ πιο γνωστοί στο εξωτερικό από ό,τι ένας παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης» τονίζει. Η πρώτη χρονιά του Spetses Mini Marathon στέφεται με επιτυχία. «Είχαμε 700 συμμετοχές ενώ μας τίμησαν και Παραολυμπιονίκες – μάλιστα ήμασταν η πρώτη διοργάνωση που τους έδωσε το δικαίωμα να συμμετάσχουν ισότιμα.

Επίσης, το 2011 είχαμε πολλούς διπλωμάτες, ενώ από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ μάς στήριξαν πολύ». Δεδομένου ότι η Μαρίνα ήταν πρωτοπόρος με το Spetses Mini Marathon, υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές στην προσπάθειά της; «Βέβαια! Αντέγραψαν τα λογότυπά μας, τη στρατηγική μας και με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να αντιταχθούν στον αγώνα μας, χωρίς αποτέλεσμα όμως».

Ποια είναι άραγε η πιο δυνατή εικόνα που της έρχεται στο μυαλό μέσα σε αυτά τα χρόνια που γίνεται το Spetses Mini Marathon;

«Ο τερματισμός του Νίκου Παπαγγελή, το 2016, που ολοκλήρωσε τον πρώτο του αγώνα έχοντας ακρωτηριάσει το δεξί του πόδι μόλις έξι μήνες πριν. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας, η οποία εξελίσσει αυτές τις διοργανώσεις, και τους 360 εθελοντές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης. Παράλληλα, σε αθλητικό επίπεδο πολλοί είναι οι Σπετσιώτες που λαμβάνουν μέρος και, ενώ την πρώτη χρονιά είχαμε ελάχιστες συμμετοχές, πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο αθλητισμός έχει γίνει βίωμα για τους Σπετσιώτες».

«Θυσίασα πολλά από την προσωπική μου ζωή»

Όση ώρα μιλάμε, από τα μάτια της και μόνο, καταλαβαίνω τη δύναμη που παίρνει μέσα από το Spetses Mini Marathon, αλλά και τη δίψα της για ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

«Η νέα χρονιά είναι πολύ σημαντική. Σχεδιάζουμε πολλές μικρότερες επετειακές εκδηλώσεις μέσα στο 2020, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πλέον ο κόσμος με γνωρίζει. Στο σούπερ μάρκετ, ένας παλιός συμμετέχων μού είπε πως το Spetses Mini Marathon ήταν η πιο όμορφη συμμετοχή της ζωής του. Αυτό για μένα είναι η καλύτερη επιβράβευση. Εμείς είμαστε και οι πρώτοι που ξεκινήσαμε την επικοινωνία ενός αθλητικού event στα social media.

Ο λογαριασμός του Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) στο Instagram έχει περισσότερους από 42.000 ακόλουθους και πρόσφατα ξεκινήσαμε και τον λογαριασμό της Communication Lab (@communication.lab). Έχουμε κατά νου να κάνουμε διάφορα πράγματα ώστε να δεθούμε περισσότερο με τον κόσμο». Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2020, της ζητώ να μου κάνει μια προσωπική ευχή για το νέο έτος. «Να υπάρχει αρμονία και αγάπη και περισσότερος προσωπικός χρόνος. Έχω δεχτεί πολλή στήριξη και θυσίασα πολλά από την προσωπική μου ζωή για αυτό τον αγώνα και είμαι ευγνώμων που είχα τη στήριξη του συζύγου μου, Γιώργου Καράμπελλα.

Είμαστε 19 χρόνια μαζί, εκ των οποίων τα 17 παντρεμένοι. Οπότε θα ευχηθώ περισσότερο προσωπικό χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου. Επίσης ο στόχος μου για το 2019 ήταν να βάλω τον αθλητισμό και στη δική μου ζωή και έτσι ξεκίνησα την κολύμβηση με προπονητές τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Δημήτρη Κουλούρη, οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα. Πλέον κολυμπάω 3 φορές την εβδομάδα, είμαι πωρωμένη με τα στατιστικά του Garmin Smart Watch μου και δεν μπορώ να σκεφτώ πως ήταν πριν που δεν αθλούμουν».

Ο λόγος στους αθλητές!

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης και ο Στέφανος Δημητριάδης μιλούν για τη συμμετοχή τους στο Spetses Mini Marathon.

Φέτος θα γίνει η 10η διοργάνωση του Spetses Mini Marathon. Πώς προέκυψε η δική σας συμμετοχή;

Γιάννης: Το 2012 πήρα τηλέφωνο στο γραφείο της Μαρίνας για να κλείσω ένα ξενοδοχείο για τους αθλητές μου. Είχα αναλάβει κάποιους τριαθλητές και είπαμε να πάμε όλοι μαζί ως ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση. Η Μαρίνα, αντί να μου συστήσει ένα ξενοδοχείο, μου τηλεφώνησε και μου πρότεινε να μας φιλοξενήσει εκείνη! Δεν είχε τύχει να δεχτώ τόσο εγκάρδιο τηλεφώνημα για φιλοξενία, και μάλιστα χωρίς να γνωριζόμαστε. Πήγα εκεί και είδα με τα ίδια μου τα μάτια πόσο καλά οργανωμένη είναι αυτή η διοργάνωση μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Είναι σπάνιο αυτό για τα ελληνικά δεδομένα και το γνωρίζω αυτό γιατί ότι έχω πάρει μέρος σε πολλές αθλητικές οργανώσεις. Δεν τα έζησα αυτά ούτε την περίοδο που έκανα πρωταθλητισμό. Στο πρώτο Spetses Mini Marathon κολύμπησα μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη, μια πολύ συγκινητική στιγμή. Ήξερα ότι αυτός που έχω μπροστά μου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, οπότε για μένα ήταν πολύ ωραία εμπειρία και κάθε χρόνο το περιμένω πώς και πώς.

Δημήτρης: Ο Γιάννης ήταν αυτός που μεσολάβησε για να πάω στο νησί. Τον Μάιο του 2017 κατέβηκα με τον Γιάννη στις Σπέτσες. Είμαστε φίλοι, στην ίδια ομάδα και κάναμε προπονήσεις στην ίδια πισίνα. Ενθουσιάστηκα με τον επαγγελματισμό της διοργάνωσης. Μετά από αυτό τον αγώνα ήρθαν τα πρώτα μου βήματα στην προπονητική, όπου πλέον συμμετέχω μέσω των αθλητών μου και όχι ο ίδιος ως αθλητής. Φέτος, θα βρίσκομαι στις Σπέτσες προκειμένου να λάβω μέρος στα δέκα χρόνια του Spetses Mini Marathon.

Στέφανος: Εγώ πήγα στην οργάνωση αυτή έναν χρόνο πριν από τον Δημήτρη. Το 2016, όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο, έλαβα πρόσκληση μέσω του Γιάννη και της Μαρίνας. Ούτως ή άλλως γνώριζα τη διοργάνωση αλλά, επειδή δεν είχα συμμετάσχει άλλη χρονιά σε ερασιτεχνική οργάνωση πέραν της πισίνας, ήθελα πολύ να παρευρεθώ. Αυτή η πρώτη μου εμπειρία ήταν τέλεια και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη καθώς έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται, να προσελκύει συνεχώς κόσμο, να βάζουμε νέα αγωνίσματα για όλες τις ηλικίες και όχι μόνο για ερασιτέχνες. Είναι μια διοργάνωση-θεσμός και πιστεύω πως θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα, διότι υπάρχουν ιδέες και μεράκι.

– Σε επαγγελματικό επίπεδο, πώς σας βρίσκει η νέα χρονιά;

Γιάννης:  Έχω αφήσει την επαγγελματική καριέρα του αθλητή αλλά συνεχίζω και συμμετέχω σε επίπεδο master σε διεθνείς αγώνες, όπως το καλοκαίρι στη Νότια Κορέα, που κέρδισα δύο χρυσά μετάλλια και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή μου κατηγορία. Παράλληλα, μαζί με τον συνεταίρο μου Γιάννη Μοντεσάτο ξεκινήσαμε το 2019 μια εταιρεία με κολυμβητικά αξεσουάρ, την οποία θα επεκτείνουμε φέτος και έτσι, εκτός από τα ponchos, θα έχουμε και μαγιό και άλλα κολυμβητικά είδη. Έχω επίσης ολοκληρώσει δύο τηλεοπτικές σεζόν της εκπομπής Θαλασσόλυκοι με το σκάφος του Γιάννη Αποστολάκη. Γενικά, η τηλεόραση με έχει κερδίσει στο μέτρο που μπορώ να κάνω και να παρουσιάζω πράγματα που με αφορούν, όπως ο αθλητισμός, αλλά και γιατί έχω άμεση επαφή με ένα ευρύ κοινό.

Δημήτρης: 2020, νέα δεκαετία! Αγωνιστικά έχω γυρίσει σελίδα και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ασχολούμαι με κάτι που αγαπάω πολύ, την προπονητική. Το 2020 θα επεκτείνω την επιχείρησή μου, το Training Room. Το δεύτερο γυμναστήριό μου λοιπόν θα είναι στην Πεύκη. Θα συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των μηχανημάτων αλλά και θα εισάγουμε πολύ πρωτοποριακά προγράμματα τεχνολογίας, που θα βοηθήσουν αθλούμενους και προπονητές.

Στόχος μου είναι ο νέος χώρος να συνδυάζει την προσωπική μου φιλοσοφία στην προπονητική, που είναι ο προπονητής να βοηθάει τον αθλητή να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του είτε είναι επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης αλλά και ταυτόχρονα να αγαπήσει αυτό που κάνει με τις πιο καινοτόμες μεθόδους. Θα υπάρχει η δυνατότητα του personal training ή small group training, καθώς και γιόγκα, spinning, Pilates και άλλα. Πρόκειται για ένα μεγάλο επαγγελματικό βήμα και τον τελευταίο μήνα με απασχολεί κυρίως αυτό.

Στέφανος: Το 2020 σηματοδοτεί και για εμένα το κλείσιμο μιας μεγάλης πορείας είκοσι χρόνων στον αθλητισμό. Ευελπιστώ ότι θα είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Θα κάνω μια πρώτη προσπάθεια τον Μάρτιο αλλά η διορία είναι μέχρι και αρχές Ιουνίου. Πρώτος στόχος είναι να προκριθώ και φυσικά ο επόμενος να διακριθώ. Χρειάζεται πολλή πίστη και προπόνηση γιατί δεν είναι εύκολο το δικό μας άθλημα. Παράλληλα είμαι και διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Παλαιό Φάληρο, ενώ συνεργάζομαι με την Ορθοβιoτική, όπου έχω τόσο αθλητές όσο και άτομα που θέλουν να έχουν καλύτερη υγεία και πιο ισορροπημένο βάρος. Έχω σκοπό όταν κλείσει το κολυμβητικό κομμάτι να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό.

– Ωραίο το κολύμπι, αλλά ακόμα πιο ωραίος είναι και ο έρωτας. Έτσι δεν είναι;

Δημήτρης: Με την κοπέλα μου, Στέλλα Αλεξανδρίδου, είμαστε πολύ καλά. Ήταν και εκείνη κολυμβήτρια αλλά τώρα είμαστε και οι δυο προπονητές στο γυμναστήριο. Το 2020 εύχομαι να είναι για όλους μας μια πολύ δημιουργική χρονιά. Εύχομαι όλοι να βρουν τον χρόνο και τη διάθεση να δημιουργήσουν πράγματα για τον εαυτό τους, αλλά και προς όφελος της ευεξίας τους.

Στέφανος: Συγκατοικώ πλέον με την κοπέλα μου, τη Γιώτα Αναπλιώτη. Είμαστε πολύ καλά. Υγεία πάνω απ’ όλα και όλα τα άλλα θα έρθουν!

Γιάννης: Είμαι σε σχέση με τη Βαρβάρα Κουνέλη και είμαστε πολύ καλά εδώ και έξι χρόνια. Σαφώς και έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά αυtή τη στιγμή διανύουμε μια όμορφη και παραγωγική περίοδο.

– Κλείνοντας, θα ήθελα να μου δώσετε μια ευχή για το Spetses Mini Marathon.

Γιάννης: Εύχομαι να αντέξουν την τρέλα των αθλητών γιατί είναι μπόλικη. Μάλιστα ένας αθλητής μου, που είναι 81 ετών, περιμένει πώς και πώς να πάρει μέρος και να κολυμπήσει ξανά. Μακάρι να φτάσω στην ηλικία του και να περιμένω με ανυπομονησία να πάρω μέρος!

Δημήτρης: Εύχομαι η Μαρίνα να βρίσκει πάντα τρόπους να εξελίσσει τον αθλητισμό όσο το επιθυμεί και την ευχαριστεί.

Στέφανος: Η Μαρίνα κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να προωθήσει και το αγωνιστικό κομμάτι και έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια των αθλητών. Συνδέονται ερασιτέχνες με επαγγελματίες και είναι μεγάλη επίτευξη να γίνεται με αρμονία και συνοχή. Εύχομαι να συνεχίσει να υποστηρίζει τα νέα παιδιά σε έναν χώρο που υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Να είναι γερή και δυνατή!

Πηγή: People

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Keywords
mini, οραμα, mini, εν λόγω, ριο 2016, ολυμπιακοί αγώνες, νέα, people, εταιρεία, εοτ, αθηνα, θεσσαλονικη, μμε, ελλαδα, συμμετοχή, media, instagram, κουλουρης, garmin, smart, watch, master, καλοκαιρι, κορεα, room, group, pilates, ιουνίου, κινηση στους δρομους, μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, νεος παπας, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, instagram, μιλα, αποστολακη, δημητριαδης, το θεμα, αξεσουαρ, βημα, γιογκα, γνωση, δουλεια, εοτ, θεμα, καριερα, μαγιο, μμε, νησι, σπετσες, τα νεα, τηλεοραση, τηλεφωνο, υγεια, ωρα, people, smart, αγαπη, αγωνες, αθλητισμος, αισθητικη, ανθρωπος, αρμονια, βιωμα, γινει, γινεται, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, διψα, δικη, δοντια, διορια, εγινε, ευκολο, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, εν λόγω, εξι, επικοινωνια, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ετων, ετος, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδια, η δικη, εικοσι, ηλικια, εικονα, ματια, μηνες, μυαλο, νικο, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομορφη, οστα, ουσιαστικα, ουσια, οφελος, παιδια, παλαιο φαληρο, παμε, πευκη, πηγη, πισινα, πιστη, προγραμματα, πορτα, ρεκορ, ριο, σεζον, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σουπερ, τοκιο, τρελα, φαληρο, φυσικα, φθινοπωρο, φημη, χρονος, group, βηματα, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, ειπαμε, ελληνικα, φιλοι, garmin, γιωτα, watch, ιουνίου, κομματι, κοπελα, media, μπροστα, master, room, θελω να, ωραιο
Τυχαία Θέματα
Δέκα, Spetses Mini Marathon, Επέτειος,deka, Spetses Mini Marathon, epeteios