Αποτρόπαιο συμβάν στη Μυτιλήνη: Ξεκοίλιασαν γατάκι για να δουν αν κυοφορεί

17:45 15/11/2019 - Πηγή: People

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας προς τα ζώα σημειώθηκε σήμερα, όταν ένας πολίτης στη Μυτιλήνη εντόπισε τρεις ανήλικους Ρομά να ξεκοιλιάζουν ένα γατάκι για να δουν αν εγκυμονεί παιδιά. Οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή και ο κύριος Δημήτρης, ο αυτόπτης μάρτυρας, ενημέρωσε άμεσα την φιλοζωική οργάνωση Κιβωτό Μυτιλήνης στην οποία ανήκει, για να μεταφερθεί το ζωντανό σε κάποιο κτηνιατρείο.

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε

η Κιβωτός πριν λίγες ώρες γνωστοποίησε το τραγικό περιστατικό και έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες μετά το χειρουργείο που έγινε στο γατάκι. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες όμως και το γατάκι υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα.

«Σήμερα 14/11.2019 και περί ώρα 15:00, ο κος Δημήτρης, από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης και ενεργός φιλόζωος, βρισκόταν στο πάρκιγν του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης όταν άκουσε τρεις ανήλικους Ρομά να λένε μεταξύ τους: «Φέρε ένα μαχαίρι για να δούμε αν έχει μωρά». Προφανώς θορυβήθηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου και αντιλήφθηκε ότι οι τρεις ανήλικοι είχαν πιάσει ένα γατάκι και πραγματικά το είχαν… ξεκοιλιάσει.

Με την άμεση παρέμβασή του οι τρεις επίδοξοι δολοφόνοι τράπηκαν σε φυγή. Ο κος Δημήτρης μάζεψε το ζώο που αιμορραγούσε με τα έντερά του κυριολεκτικά χυμένα, και το μετέφερε στο κτηνιατρείο των κ.κ. Παλαιολόγου – Πέρρου όπου επιβλήθηκε σε επέμβαση. Το μικρό αποδείχθηκε μαχητής και άντεξε την επέμβαση αλλά προφανώς οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

Όλα τα έξοδα του χειρουργείου και θεραπείας του άτυχου ζώου θα τα αναλάβει η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης και αύριο το πρωί θα κατατεθεί μήνυση στο ΑΤ Μυτιλήνης με στόχο να εντοπιστούν οι δράστες στα πλαίσια του αυτοφόρου και να λογοδοτήσουν για την αποτρόπαια πράξη τους».

Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και την ανακοίνωση της Κιβωτού εδώ.

Να θυμίσουμε πως τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά περιστατικά κακοποίησης και δολοφονίας ζώων, με πιο πρόσφατο το περιστατικό με τη σκυλίτσα που υιοθέτησε ο Γιώργος Μαυρίδης. Πολύ ανησυχητικά τα δείγματα της συμπεριφοράς μας προς τα ζωντανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα