Από την τηλεόραση στο βιβλιοπωλείο: Παρουσιαστές και ηθοποιοί που έγραψαν βιβλίο (και έγινε best-seller)

08:56 10/9/2019 - Πηγή: People

1 από 9Το «Έτσι, για χάρη σου» είναι το μυθιστόρημα που έγραψε η Ναταλία Γερμανού το 2013 για...χάρη του πάτερα της Φρέντυ Γερμανού που του το αφιερώνει. Σε αυτό το βιβλίο περιγράφει τον έρωτα του Μάνου και της Έλλης, γράφοντας στο οπισθόφυλλο: «Θα μπορούσε να είναι μια κλασική ροζ ερωτική ιστορία. Αλλά δεν είναι. Πολύ απλά, γιατί αυτός ο έρωτας δεν έχει τέτοια απόχρωση, έχει το κόκκινο του πάθους και το μαύρο του μίσους»

2 από 9Ο Νικητής του πρώτου Survivor του ΣΚΑΙ,

Γιώργος Αγγελόπουλος, γνωστός και ως Ντάνος κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 το πρώτο του βιβλίο με τίτλο... «Ντάνος». Ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες θα διαβάσει για τη ζωή του πρωταγωνιστή στο νησί της Σκιάθου, προσωπικά βιώματα, άγνωστες πτυχές της ζωής του, αλλά και πως έφτασε στο σημείο να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες που έχουν περάσει πότε από ριάλιτι.

3 από 9Η Αγγελική Νικολούλη, παρουσιάστρια και ερευνητική δημοσιογράφος της εκπομπής «Φως στο τούνελ» έχει κυκλοφορήσει από το 2012 μέχρι σήμερα τρία αστυνομικά μυθιστορήματα βασισμένα σε αληθινά γεγονότα. Μέσα σε αυτά η Ελληνίδα Αγκάθα Κρίστι περιγράφει καρέ καρέ στους αναγνώστες της πως κατάφερε να εξιχνιάσει τις πολύκροτες υποθέσεις που έχει αναλάβει από την αρχή του τούνελ μέχρι σήμερα.

Sponsored Ad

4 από 9“Ο φόβος είναι τόσο βαθύς όσο το μυαλό το επιτρέπει”, αυτή είναι η Ιαπωνική παροιμία που αναγράφεται στο εξώφυλλο του βιβλίου «Μακιγιαρισμένοι φόβοι» που κυκλοφόρησε το 2012 από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Στις σελίδες του βιβλίου, ο παρουσιαστής έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του και προσπαθεί να τους δώσει ανθρώπινη μορφή για να τους αντιμετωπίσει πιο εύκολα, κι αν το καταφέρνει κάποιες φορές στο τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτός ο πόλεμος δε θα τελείωσε πότε.

5 από 9Το 2014 η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγραψε το μυθιστόρημα «Όλα για λίγο παράδεισο», ένα ερωτικό μυθιστόρημα που περιγράφει τη ζωή της Λήδας, μιας κοπέλας που διανύει τη δική της ταραγμένη διαδρομή προς την ενηλικίωση μέσα από τις ερωτικές απογοητεύσεις που είχε βιώσει. Η παρουσιάστρια είχε δηλώσει για το βιβλίο: «Σκοπός μου από τη πρώτη στιγμή που το βιβλίο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά ήταν να γράψω ένα ερωτικό μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και ανατροπές μέχρι και την τελευταία παράγραφο»

6 από 9Ο ηθοποιός, μουσικός, παραγωγός και πλέον... συγγραφέας Γιάννης Χατζηγεωργίου κυκλοφόρησε το 2018 το βιβλίο του «Ζιάκ, η έκλειψη» . Μια ιστορία φαντασίας που βάζει τον αναγνώστη σε δίλημμα ανάμεσα στο καθήκον και στην επιθυμία μέσα από τα μάτια της μιας «φύλακα των ψυχών» που παραβιάζει τους κανόνες για να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτα με έναν άνθρωπο. «Μέσα από αυτό το βιβλίο εύχομαι να σας προβληματίσω, δίνοντας σας μια εικόνα από το δαιδαλώδη κόσμο που βρίσκεται μέσα στη καρδιά μου» δηλώνει ο ηθοποιός

Sponsored Ad

7 από 9Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μαζί με τον Χάρη Παπαδόπουλο έγραψε το βιβλίο «Άλλαξε ζωή &σώμα σε 42 ημέρες». Μέσα στο βιβλίο προτείνουν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ελληνικής διατροφής και θετικής ψυχολογίας βασισμένο σε συμπεράσματα της Κβαντικής Θεραπείας του Deepack Chopra καθώς και σε νέες διατροφικές προτάσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

8 από 9Το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη, "Μπαμπά...(μια κανονική ημέρα)" κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017. Μέσα σε αυτό ο παρουσιαστής αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε κοντά στον πατέρα του τις 19 ημέρες, που νοσηλευόταν στην Εντατική της κλινικής "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, με βαρύ εγκεφαλικό, μέχρι που τελικά «έφυγε».

9 από 9Ο Σταμάτης Μαλέλης έχει γράψει μέχρι σήμερα τρία βιβλία, ένα από αυτά είναι το βιβλίο «Το τέρας και εγώ». Κυκλοφόρησε το 2012 και διαδραματίζεται τη σχέση του δημοσιογράφου με τη κατάθλιψη και περιγράφει πως κατάφερε να την νικήσει. Ένα βιβλίο που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να καταπολεμήσουν το «τέρας» και άλλαξε το τρόπο που αντιμετωπίζει τη κατάθλιψη ο κόσμος στην Ελλάδα.

Μπορεί οι παραπάνω διάσημοι Έλληνες να μην είναι συγγραφείς, πολλοί όμως από αυτούς, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί αλλά και… παίκτες ριάλιτι έγραψαν τα δικά τους βιβλία.

Από τον Μάικ Ελέζι

Κάποια από αυτά έχουν ήδη καταφέρει να γίνουν best sellers στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Κάποια έχουν ήδη βρει τον δρόμο τους και έχουν κερδίσει την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού. Όσο για τα θέματα που κάθε φορά πραγματεύονται; Άλλοι προτίμησαν να αποτυπώσουν στο χαρτί μία αληθινή εμπειρία τους, άλλοι με όχημα το ρεπορτάζ να γράψουν ένα απολύτως ρεαλιστικό μυθιστόρημα και κάποιοι να προχωρήσουν σε μία πραγματική εξομολόγηση, νικώντας προσωπικούς δαίμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα