Αύξηση 70% στην τουριστική αναζήτηση μέσω Google των Luxury Hotels & Suites στην Αθήνα

20:15 8/10/2019 - Πηγή: People

Με τη θερινή σεζόν του 2019 να οδεύει προς το τέλος της σε τουριστικό επίπεδο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία του τουρισμού. Προφανώς για τη φετινή σεζόν είναι ακόμα νωρίς για να δημοσιευτούν, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για το τι θα δούμε, έχοντας ως βάση τα στοιχεία του 2018 και του πρώτου εξαμήνου του 2019 που δημοσιεύει η Google και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κόσσυφας, ο Sector Lead Travel

and Tech της εταιρείας για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Στο άρθρο του παρουσιάζεται η έντονα αυξητική τάση των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές, να αναζητούν πάντοτε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ιδίως στη διαμονή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 υπήρξε άνοδος 70% στην αναζήτηση για luxury suites και luxury hotels. Κι αν κρίνει κανείς από την ραγδαία ανάδυσή τους στην πρωτεύουσα και στα μεγάλα νησιά τη φετινή σεζόν, αντιλαμβάνεται πως αυτή η ζήτηση ήταν αυξημένη και φέτος.

Η αιτία που συνέβη αυτό αφορά και στο μέγεθος της τσέπης των τουριστών. Δεν είναι μυστικό ότι πλέον μεγάλο μέρος της ελληνικής τουριστικής αγοράς δεν στοχεύει στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Σε μια χώρα που δέχεται σταθερά 30-35 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η ποσότητα είναι εξασφαλισμένη. Ο στόχος είναι με τις προσφερόμενες υπηρεσίες να αυξηθεί και η ποιότητα, δηλαδή το μέγεθος της τσέπης.

Γι΄αυτό πλέον, εκτός από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο που αποτελούν παραδοσιακά προορισμό Αράβων και Ρώσων με υψηλότατο εισόδημα, είδαμε και άλλα νησιά, αλλά και την Αθήνα να προσελκύει τέτοιο τουρισμό.

Στην Αθήνα αυξήθηκαν και κατά 13% οι αναζητήσεις για διαμονή για 2-3 νύχτες ως σταθμός μετάβασης προς τα ελληνικά νησιά. Η άνοδος στον απόλυτο αριθμό των αναζητήσεων εξηγείται κι από την εξέλιξη του Αεροδρομίου. Τα στοιχεία της Google δείχνουν 6 φορές περισσότερες αναζητήσεις για πτήσεις στην Αθήνα το πρώτο μισό του 2019.

Αυτά τα δεδομένα αναμένεται να φτάσουν ακόμα πιο υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι φέτος είχαμε το Four Seasons στη Βουλιαγμένη που προσέλκυσε πάρα πολλούς τουρίστες με μεγάλα εισοδήματα, ενώ από του χρόνου θα υπάρξει και ο Αστέρας Γλυφάδας. Το πιο σημαντικό βέβαια για τον τουρισμό της Αθήνας κυρίως είναι το έργο στο Ελληνικό που οι εκτιμήσεις λένε πως θα αυξήσει την εισροή και διαμονή τουριστών στην πρωτεύουσα κατά τουλάχιστον 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα