Lady Gaga: Την κατηγορούν ότι «έκλεψε» το οσκαρικό «Shallow»

18:13 9/8/2019 - Πηγή: People

Το τραγούδι «Shallow» ήταν η απόλυτη επιτυχία της χρονιάς, και χάρισε στη Lady Gaga το πρώτο της βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της. Ωστόσο, τώρα είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι το τραγούδι, που έγραψε η ίδια μαζί με τους  Andrew Wyatt, Anthony Rossomando και Mark Ronson, είναι «κλεμμένο».

Συγκεκριμένα, ο συνθέτης  Steve Ronsen κατηγορεί

τη Gaga ότι τρία συγκεκριμένα σημεία του «Shallow» είναι ακριβώς ίδια με το τραγούδι του «Almost». Και απειλεί τη διάσημη τραγουδίστρια ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματα του στα δικαστήρια.

Ο τραγουδοποιός ζητάει πολλά εκατομμύρια για να μην πάει στα δικαστήρια της τραγουδίστρια, ωστόσο όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Orin Snyder, η κίνηση αυτή είναι «ξεδιάντροπα εκβιαστική» και η πελάτισσά του δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.

Η νομική ομάδα της Gaga επισημαίνει ότι το μουσικό μοτίβο των τριών σημείων στο οποίο αναφέρεται ο Ronsen είναι πολύ κοινό στα μουσικά κομμάτια και μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά τραγούδια που γράφτηκαν χρόνια πριν, ακόμα και στο «Dust In The Wind» που κυκλοφόρησε το 1978, επισημαίνοντας ότι το «Shallow» δεν μοιάζει σε τίποτα με το «Almost».

Keywords
Τυχαία Θέματα