Kate Middleton: Ετοιμάζεται να γίνει η επόμενη βασίλισσα – Οι άγνωστες λεπτομέρειες που θα την οδηγήσουν στον θρόνο

08:18 28/9/2019 - Πηγή: People

Από τον Simon Perry

Κάποια μέρα θα της απευθύνουν τον λόγο αποκαλώντας την υψηλοτάτη, αλλά μέχρι τότε η πριγκίπισσα Kate, μπαίνοντας στα meetings που συγκαλεί για την υποστήριξη οικογενειών και μικρών παιδιών, συνηθίζει να συστήνεται ως Catherine (βάσει πρωτοκόλλου πρέπει να την αποκαλούν αυτής μεγαλειότης ή μεγαλειοτάτη, αλλά η Kate Middleton δεν διορθώνει ποτέ κανέναν). Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα στην αίθουσα, η προσοχή όλων στρέφεται πάνω της.

«Έχω βρεθεί σε πολλές υπουργικές

συναντήσεις (της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας) και ο υπουργός έρχεται, μιλάει για λίγο και φεύγει» δηλώνει η Kate Stanley, η διευθύντρια στρατηγικής της Εθνικής Κοινότητας Πρόληψης για την κακοποίηση των παιδιών, γνωστή στην Αγγλία για την εθελοντική της δραστηριότητα, και προσθέτει: «Η δούκισσα, όμως, δεν μας επισκέπτεται απλά, αλλά φροντίζει να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ακόμα κι αν αυτή διαρκέσει τρεις ώρες. Έχει μια βαθιά περιέργεια για να κατανοήσει και να εντρυφήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα».

«Η Kate δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενη»

Όταν τα θέματα που προκύπτουν αφορούν το οικογενειακό περιβάλλον, τα νιώθει κοντά της, δεδομένου ότι είναι μητέρα τριών παιδιών, του εξάχρονου πρίγκιπα George, της τετράχρονης πριγκίπισσας Charlotte και του 17 μηνών πρίγκιπα Louis. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, στις 5 Σεπτεμβρίου, η Kate και ο σύζυγός της, πρίγκιπας William, έστειλαν τα δύο από τα τρία παιδιά τους, τη Charlotte και τον George, στο Thomas’s Battersea, ένα ιδιωτικό σχολείο τρία μίλια από το παλάτι του Kensington στο Λονδίνο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την Kate να μην αφήνει στιγμή το χέρι της μικρής Charlotte, για την οποία η συγκεκριμένη εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, καθώς είναι η πρώτη φορά που αποχωρίζεται τους γονείς της. «Η Kate δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενη» δηλώνει στενή της φίλη και συνεχίζει: «Τα παιδιά είναι αυτά που ολοκληρώνουν την ευτυχία της».

View this post on Instagram

Princess Charlotte arrives for her first day of school at Thomas’s Battersea, joining her older brother Prince George

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Sep 5, 2019 at 1:19am PDT

Καθώς ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο για τη ζωή της μικρής Charlotte, η 37χρονη δούκισσα του Cambridge ετοιμάζεται για να αναλάβει τον πιο σημαντικό δημόσιο ρόλο, αυτόν της μελλοντικής βασίλισσας. Πρόσωπα από το περιβάλλον του ζευγαριού εξηγούν στο People ότι έχουν παρατηρήσει πως η βασίλισσα Elizabeth εκφράζει την όλο και αυξανόμενη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο της Kate. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική με την –κατά τα άλλα– γλυκομίλητη κοπέλα του εγγονού της στο κολλέγιο. Από τότε βέβαια έχουν περάσει περίπου δύο δεκαετίες, με την Kate να δείχνει ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι έχει να κάνει με τους βασιλικούς κανόνες και το πρωτόκολλο, ακόμα κι αν πολλές φορές έμοιαζε αβέβαιη για το πόσο σωστά εκπληρώνει τα καθήκοντά της.

Όπως αποδείχθηκε, η μητρότητα της έδωσε τις απαντήσεις που αναζητούσε και την έκανε να βρει τον πραγματικό της ρόλο στο παλάτι. Καθώς μεγαλώνει τα παιδιά της, άλλωστε, φαίνεται πως έχει βρει τι είναι αυτό που αγαπάει να κάνει στη δημόσια ζωή της χώρας της, μένοντας προσηλωμένη στον στόχο της, που είναι να βοηθάει τις απανταχού μητέρες και τα παιδιά. «Μέσα από τη φιλανθρωπική της δράση βρήκε τη “φωνή’’ της» λέει πηγή από το παλάτι. Οι ημέρες των αγχωμένων δημόσιων ομιλιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και η Kate είναι πλέον μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση. «Τώρα πλέον νιώθει άνετα όταν εκφράζεται, είναι αρκετά ευχάριστη και ιδιαίτερα χαλαρή» λέει ένας οικογενειακός φίλος. Μια άλλη πηγή προσθέτει: «Γράφει μόνη τους λόγους της. Έχει γίνει ειδική σε αυτό».

«Είχε γνώσεις και ισορροπία»

Προφανώς, οι γνώσεις αυτές ήρθαν έπειτα από χρόνια επεξεργασίας πληροφοριών, βαθιάς προσήλωσης και σκληρής δουλειάς με μια ομάδα ειδικών. Μεταξύ άλλων, συγκεντρώθηκε στο να εξελίξει τη δουλειά της πάνω στην παιδική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία, πεδία που οι βοηθοί της λένε ότι θα καθορίσουν τα επόμενα είκοσι χρόνια της δημόσιας προσφοράς της.

Όποτε μιλάει με νευροεπιστήμονες ή νέες μαμάδες, «έχει την εγγενή ικανότητα να τους κάνει να αισθάνονται άνετα» λέει ο Graham Beech, επικεφαλής της δράσης για την εξάρτηση, μία από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις με την οποία η Kate ασχολείται εδώ και χρόνια.

Για να περιγράψει τη θετική επίδραση, ο Stanley ανακαλεί την επίσκεψη της Kate και του William σε μια βιβλιοθήκη στο Blackpool τον Μάρτιο: «Η δούκισσα ρώτησε δύο νέες μαμάδες που δούλευαν εκεί για την εμπειρία τους. Στη συνέχεια εγώ μίλησα με μία από αυτές. Έμεινε άφωνη από το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε η δούκισσα. Από εκείνη τη στιγμή, η νέα γυναίκα παρέμεινε στο πρόγραμμα, εργάζεται με μερική απασχόληση και μετακόμισε σε μια καλύτερη στέγη. Όλα αυτά έγιναν επειδή πίστεψε ότι δεν είναι μόνη, μπορεί να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους και έχει κάποιους να τη νοιάζονται».

Καθώς η εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος προς το πρόσωπο της Kate αυξάνεται, διαφορετικές πηγές από το παλάτι μιλάνε για μια συνεπή μελλοντική βασίλισσα. Παρόλο που όταν μπήκε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας δεν είχε καμία αριστοκρατική ρίζα, είχε κάτι που τη βοήθησε ιδιαίτερα: Μια υγιή παιδική ηλικία στην αγγλική ύπαιθρο και μια σταθερή και αγαπημένη οικογένεια. Από τη ζωή της, βέβαια, δεν έλειψε ποτέ η προσεκτική καθοδήγηση των γονιών της, Carole και Michael Middleton. Από την ημέρα της γνωριμίας της με τον William, στο πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκωτία, μέχρι και τη στιγμή που αποφάσισε να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις πιέσεις και τις παγίδες των γαλαζοαίματων. «Ήξερε αρκετά, είδε πολλά και είχε την εμπειρία να αντιληφθεί ποιες θα είναι οι ευθύνες και οι απαιτήσεις» λέει η Sally Bedell Smith, βιογράφος της βασίλισσας Elizabeth και συνεχίζει: «Είχε γνώσεις και ισορροπία».

Η φοιτήτρια που μεταμορφώθηκε σε μια μελλοντική βασίλισσα

Όσοι γνωρίζουν καλά τον 37χρονο πρίγκιπα William υποστηρίζουν ότι η Kate είναι το τέλειο ταίρι για τον μέλλοντα βασιλιά που θα διαδεχθεί τον πατέρα του, πρίγκιπα Charles. «Είναι πολύ γλυκιά και έχει το κατάλληλο ταμπεραμέντο για τη θέση» λέει ένα άλλο πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον. «Υπέροχη, ευγενική και υποστηρικτική». Έχει, επίσης, μια φυσική ικανότητα να προστατεύει τα τρία της παιδιά και να βρίσκεται στο πλευρό τους, γνωρίζοντας και ξεχωρίζοντας τις ανάγκες του καθενός.

«Πρόκειται για μια υγιή οικογένεια, με μια αξιολάτρευτη μαμά, που δίνει τα πάντα στα παιδιά της και βρίσκεται δίπλα τους διαρκώς» λέει μια φίλη της. Το πρόσφατο πρότζεκτ στον βασιλικό κήπο αποτυπώνει τη μεγάλη της αγάπη. «Πολλά παιδιά πέρασαν τη μέρα τους περπατώντας και κάνοντας κάμπινγκ» λέει μια άλλη φίλη. «Θέλει να μιμηθούν την ανατροφή που της έδωσαν οι δικοί της. Μια ζωή στην ύπαιθρο, με μια δεμένη οικογένεια. Αυτή ακριβώς είναι η κανονικότητα που επιθυμεί για τα παιδιά της».

Παρ’ όλα αυτά, έχει επίγνωση του ιστορικού ρόλου που την περιμένει. «Η Kate μεγάλωσε πραγματικά μέσα σε αυτό» λέει ένας οικογενειακός φίλος και συμπληρώνει: «Τα κάνει όλα σωστά. Μια υπέροχη μητέρα που συμβάλλει στη δημόσια ζωή με τον τρόπο που θέλουμε όλοι. Το βλέπεις να γίνεται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων. Μια νέα φοιτήτρια που μεταμορφώθηκε σε μελλοντική βασίλισσα».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα