Diahan Carroll: Πέθανε η ηθοποιός της σειράς Δυναστεία – Ήταν η πρώτη μαύρη που δεν έκανε την υπηρέτρια

20:40 4/10/2019 - Πηγή: People

Μια από τις πιο σημαδιακές μορφές της αμερικανικής σκηνής πέθανε σήμερα το πρωί στο Λος Άντζελες. Η Diahann Carroll διέπρεψε υποκριτικά και έφυγε στα 84 της ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η Carroll έγινε κυρίως γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά Julia. Εκεί έκανε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στην αμερικάνικη τηλεόραση. Υποδύθηκε ρόλο που δεν ήταν υπηρετικού προσωπικού. Ως τότε, οι μαύροι έπαιρναν συνήθως ρόλους υπηρετριών, οικονόμων, μπάτλερ, γενικώς κατώτερης κοινωνικής τάξης.

Η Diahann Carroll το έκανε

αυτό τη δεκαετία του ’60 (1968-1971), δηλαδή την εποχή του διαχωρισμού, την εποχή που ίσχυαν οι νόμοι του Jim Crow. Μάλιστα, το 1980 επέστρεψε στο καστ της σειράς για έναν άλλο ρόλο, της διαβολικής Ντομινίκ.

Εκτός από τη Δυναστεία, η 84χρονη είχε πάρει ένα βραβείο Tony για την παράσταση No Strings κι είχε προταθεί για Όσκαρ για την ταινία Claudine το 1974. Μάλιστα, από τότε η κινηματογραφική της παρουσία ήταν σποραδική ως ανύπαρκτη ύστερα από δική της επιλογή. «Έχεις δει πολλούς ρόλους σαν της Claudine από τότε;» είχε απαντήσει αφοπλιστικά σε ερώτηση το 2002.

Τελευταία της αξιοσημείωτη συμμετοχή ήταν το 2008 στο Grey’s Anatomy, που της έδωσε και μια υποψηφιότητα για Emmy.

Keywords
Τυχαία Θέματα