2019: Κινηματογραφικό έτος Disney με τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια έσοδα

11:00 17/12/2019 - Πηγή: People

Δεν πρέπει να έχει συμβεί ξανά στα χρονικά. Μια εταιρεία παραγωγής να διαθέτει όλους τους εμπορικούς τίτλους μιας χρονιάς, εκτός από έναν. Με εξαίρεση το Joker που ανήκει στην Warner και την DC, όλες οι άλλες ταινίες που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο στο box office, ανήκουν στη Disney.

Και δεν είναι μόνο οι τίτλοι της Marvel.

Συνολικά 6 ταίνιες έχουν υπερβεί το όριο του ενός δισεκατομμυρίου, με μία να έχει ακόμα ενάμιση μήνα παρουσίας στις αίθουσες και μία άλλη να ετοιμάζεται για να πιάσει άνετα το εκατομμύριο.

Captain Marvel – 1.128 δισεκατομμύρια

Κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Ήρθε σε μια εποχή που η Marvel ολοκλήρωνε την 3η Φάση του MCU και είχε το ενδιαφέρον από το φινάλε του Infinity War για το αν ο Νικ Φιούρι είχε στείλει τελικά το σήμα σε εκείνη, πριν γίνει σκόνη. Και πάλι ήταν μια έκπληξη που το Captain Marvel ξεπέρασε με άνεση το δισεκατομμύριο.

Avengers: Endgame – 2.798 δισεκατομμύρια

Εδώ δεν μιλάμε απλά για μια ταινία που ξεπέρασε το δισεκατομμύριο. Μιλάμε για μία που μέσα σε 6 εβδομάδες στις αίθουσες είχε πιάσει τα 2.5 δισεκατομμύρια και φαινόταν να πάει για το ρεκόρ των 3 δισ. Εν τέλει χρειάστηκε μια έξτρα εβδομάδα κυκλοφορίας στις αίθουσες με πρόσθετο υλικό για να ξεπεράσει το Endgame το Avatar του Κάμερον.

Aladdin – 1.05 δισεκατομμύρια

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Το Aladdin είναι μεν ένα franchise της Disney, αλλά ούτε το καστ ούτε η μεταμφίεση του Γουίλ Σμιθ που είχε δεχτεί κράξιμο, προμήνυαν για κάτι τέτοιο.

Toy Story – 1.074 δισεκατομμύρια

Είναι πιθανότατα το τέλος μιας πορείας σχεδόν τριάντα ετών. Το 4ο Toy Story ήταν εξίσου συγκινητικό με το τρίτο και αναμενόμενα πήγε σε αυτό το ύψος.

Lion King – 1.656 δισεκατομμύρια

Πρόκειται για μια από τις ταινίες που συζητήθηκαν αρκετά από την άνοιξη και μέχρι την κυκλοφορία της. Μπορεί η βαθμολογία στο IMDB να είναι χαμηλή σχετικά, αλλά μόνο και μόνο για το nostalgia effect θα ξεπερνούσε με ευκολία το όριο του 1 δισεκατομμυρίου.

Frozen II – 1.032 δισεκατομμύρια

Το Frozen 2 κυκλοφόρησε μόλις στα τέλη του Νοεμβρίου στις αίθουσες. Πριν καν περάσουμε τα μισά του Δεκεμβρίου, έπιασε το φράγμα και δείχνει πως θα πάει τουλάχιστον στο 1.7.

Star Wars

Εδώ δεν υπάρχει ακόμα μέτρηση, αφού το Rise of Skywalker κυκλοφορεί από την Πέμπτη στις αίθουσες. Αλλά είναι απίθανο, όχι να μην ξεπεράσει το δισεκατομμύριο, αλλά να μην φτάσει τα 2.

Αν τα βάλουμε κάτω, πάμε σίγουρα στα 10.5 δισεκατομμύρια και λογικά και στα 11. 11.000.000.000 δολάρια. Τρομακτικός αριθμός που σίγουρα λέει πολλά και λύνει τα χέρια της Disney για πιο μεγαλεπήβολα πλάνα. Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει ξεκινήσει η ολοκληρωτική καταμέτρηση για τις συνδρομές στο Disney+.

Keywords
Τυχαία Θέματα