Επίπληξη(;) Ισραήλ προς αξιωματικούς για ρίψη οβίδων φωσφόρου

20:17 1/2/2010 - Πηγή: TVXS
1. Φεβρουαρίου 2010 - 19:58

Το Ισραήλ επέπληξε 2 αξιωματικούς του στρατού του για την εξουσιοδότηση επίθεση με οβίδες φωσφόρου κατά του κτιρίου του ΟΗΕ στη Γάζα στις 15 Ιανουαρίου 2009. Η παραδοχή της επίθεσης περιλαμβάνεται στην ισραηλινή απάντηση στην έκθεση Goldstone των Η.Ε., η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν και από το Ισραήλ και από τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των 2 αξιωματικών, του διοικητή της μεραρχίας στη Γάζα στρατηγού Έγιαλ Άιζενμπεργκ και του αρχηγού του συντάγματος πεζικού συνταγματάρχη Ίλαν Μάλκα, οι οποίοι κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο ζωές αμάχων».

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η διοίκηση του στρατού περιορίστηκε να τιμωρήσει με επίπληξη τους δύο αξιωματικούς.

Ο στρατός επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας, χωρίς να διευκρινίσει αν έχει επιβληθεί τιμωρία στους αξιωματικούς του.

Ο βομβαρδισμός στις 15 Ιαν

Keywords