Στη «μάχη» με τις φλόγες και ο Βασίλης Κόκκαλης

18:48 28/7/2021 - Πηγή: iHunt

Στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στη Σταμάτα, συμμετείχε ενεργά και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης είναι ένας δικός μας άνθρωπος μέσα από τα σπλάχνα της κυνηγετικής οικογένειας. Με την εμπειρία του ως θηροφύλακας στη Δ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος κατάφερε αυτός και οι συνεργάτες του να περιορίσουν την καταστροφική μανία της φωτιάς στη Σταμάτα και στο Διόνυσο.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του συντονιστή της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής

κ. Νίκου Σταθόπουλου.

«Άκουσα κι εγώ γκαζάκια.Είδα εστία φωτιάς πολύ μακριά από το μεγάλο μέτωπο» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Η μαρτυρία του αντιπεριφερειάρχη έρχεται λίγη ώρα μετά τη μετατροπή σε σύλληψη της προσαγωγής μελισσοκόμου.
Υπήρχαν και γκαζάκια, ακούστηκαν, είχαμε μαρτυρίες, άκουσα κι εγώ πολλά, αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.
Η μαρτυρία του αντιπεριφερειάρχη έρχεται λίγη ώρα μετά τη μετατροπή σε σύλληψη της προσαγωγής μελισσοκόμου που διατηρεί μελίσσια κοντά στην περιοχή όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά. Ωστόσο, ο κ. Κόκκαλης διευκρινίζει ότι είδε ιδίοις όμμασι πως παράλληλα με το βασικό πύρινο μέτωπο υπήρχε εστία φωτιάς τρία χιλιόμετρα πιο μακριά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και με αφορμή τη σύλληψη του μελισσοκόμου, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε: «Πήγα στην αρχή εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Στο νεκροταφείο της Σταμάτας, στον οικισμό Γαλήνη. Μετά έφυγα από κει και πήγα στη Λεωφόρο Διονύσου, ένα σημείο “άσχετο” με τον οικισμό Γαλήνη κι εκεί υπήρχε άλλη φωτιά. Όταν μιλάμε για απόσταση τριών χιλιομέτρων, αποκλείεται να είχε μεταφερθεί η φωτιά από εκεί (σ.σ.: από το νεκροταφείο)».

Ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή σήμερα; «Η φωτιά έχει σβήσει, τα κύρια μέτωπα, υπάρχουν κάποιοι κορμοί που “καπνίζουν”. Βρίσκονται εκεί επίγειες δυνάμεις για να σβήσουν αυτές τις μικροεστίες».
Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών, τόνισε: «Δύο σπίτια είναι ολοσχερώς καταστραμμένα. Υπάρχουν αρκετές ζημιές σε πολλά σπίτια και γύρω στα 15 αυτοκίνητα καμμένα».

Επισήμανε ότι λειτούργησε καλά η κρατική μηχανή από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς με τη σημαντική συμβολή εθελοντών, ενώ τόνισε ότι αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν εντός των αυλών τους ξερά χόρτα και ακαθάριστα δέντρα. «Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν φροντίζει να καθαρίσει το σπίτι του», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό χθες: «Σε μια πολύ μεγάλη αποθήκη με ξύλα που ήταν δίπλα στη Λεωφόρο Διονύσου, ακριβώς δίπλα είχε λάστιχα φορτηγών που δεν φαίνονταν. Είναι και καταστάσεις που πρέπει να έχει τη συνείδηση ο κάθε πολίτης…».

Όπως είπε, «πρέπει η πολιτεία να βρει έναν τρόπο να μπορεί να κάνει έλεγχο στις ιδιοκτησίες. Τα πιο πολλά ήταν ακαθάριστα, ιδιοκτησίες ακαθάριστες χθες».

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

The post Στη «μάχη» με τις φλόγες και ο Βασίλης Κόκκαλης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα