Μηδενική ανοχή της Ε' ΚΟΗ στα φαινόμενα λαθροθηρίας

15:16 23/10/2019 - Πηγή: iHunt

Άμεση και καθοριστική ήταν η επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατά τις καθημερινές περιπολίες των Θηροφυλάκων στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητάς τους σε διάφορες περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.

 

Δύο περιστατικά απασχόλησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου από τις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση στην περιοχή «Θολή» της ΤΚ Σαμψούντας Πρέβεζας, μετά από επισταμένη επιτήρηση εντοπίστηκε ένα άτομο να εξέρχεται του βάλτου, έχοντας ασκήσει θήρα σε επιτρεπόμενη ζώνη.

 

Ωστόσο,

όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών (20) από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (12), ενώ διαπιστώθηκε παράλληλα, ότι χρησιμοποιούσε μολύβδινα σκάγια και όχι ατσάλινα, όπως υποχρεούται.

 

Σε μία δεύτερη περίπτωση στην περιοχή «Πλαματερό» στην ΤΚ Κομμένου Άρτας, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα εντός μη επιτρεπόμενης ζώνης και να έχει στην κατοχή του ομοιώματα πτηνών (πλάνα), η χρήση των οποίων απαγορεύεται.

 

Διαβάστε περισσότερα για Μηδενική ανοχή της Ε' ΚΟΗ στα φαινόμενα λαθροθηρίαςΕισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Τυχαία Θέματα