Λύκαινα ζευγαρώνει με σκύλο στην Ποτέντσα της Ν. Ιταλίας….VIDEO

12:41 29/3/2021 - Πηγή: iHunt

Η αύξηση του πληθυσμού των λύκων δεν είναι αποκλειστικό Ελληνικό “προνόμιο” είναι μια κατάσταση υπαρκτή που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, απόρροια συγκεκριμένης Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής των τελευταίων 50 ετών, η οποία οδήγησε στην απόλυτη προστασία του είδους και εν γένει στην απαγόρευση θανάτωσης λύκων.

Συνέπεια αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας, δηλαδή της μόνιμης και απόλυτης προστασίας του είδους και συνάμα παντελής έλλειψη διαχείρισης του, οδηγούν σε ανεξέλεγκτη αύξηση πληθυσμού και σε θλιβερές καταστάσεις όπως αυτή που καταγράφηκε μερικές μέρες πριν στην πόλη Ποτέντσα,

στη νότια Ιταλία, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μπαζιλικάτα.

Με λεπτομέρειες και πληροφορίες από την Ιταλική οργάνωση Canis lupus italicus – Lupo appenninico μαθαίνουμε ότι η ιστορία αυτής της λύκαινας ήταν γνωστή από το περασμένο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο ζώο τριγυρνούσε στις περιοχές των προαστίων Potenza για μερικούς μήνες. Συχνά δεχόταν τροφή από τον κόσμο και σύντομα έχασε την απαιτούμενη φυσική δυσπιστία προς τον άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό που κρίθηκε αναγκαία η σύλληψη και μετεγκατάσταση του που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Μετά από γενετική ανάλυση, η οποία επιβεβαίωσε την καθαρότητα της λύκαινας, την σήμανση της με δορυφορικό ραδιοκολάρο για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις της και τελικά την απελευθέρωση της στη φύση, σε μια φυσική περιοχή αρκετά χιλιόμετρα από το σημείο σύλληψης (στο κέντρο της πόλης).

Παρ ‘όλα αυτά, η λύκαινα σύντομα πλησίασε ξανά σε κατοικημένες περιοχές, εντελώς εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία για εξεύρεση εύκολης τροφής, μόνο που αυτή την φορά είχε ένα επιπλέον κίνητρο, αυτό της εύρεσης συντρόφου !!!

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων οίστρου, η λύκαινα έχει βιντεοσκοπηθεί αρκετές φορές να συναναστρέφεται με αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή, και ακόμη και να ζευγαρώνει με ένα από αυτά (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο)…

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2021/03/161703267_1114891678933046_5324932398616973419_n.mp4

Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα στην γειτονική μας Ιταλία που έχει προ πολλού αναγνωρίσει και αποδεχτεί το πρόβλημα του υβριδισμού των λύκων με σκυλιά !!! Επιστρέφοντας στην χώρα μας εκτός από μια ξερή αναφορά σε μια μελέτη της Μ.Κ.Ο Αρκτούρος, (με τίτλο δημοσίευσης στο διαδίκτυο “Γενετικά εύρωστος ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα” ), δεν βρίσκουμε άλλο διαθέσιμο υλικό !!!

Η παραπάνω έρευνα είχε θέμα την γενετική ποικιλότητα του λύκου στην Ελλάδα και η σχετική αναφορά που τονίσαμε νωρίτερα είναι η εξής : “Για την έρευνα μελετήθηκαν δείγματα από 48 ζώα, είτε ζωντανά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Αρκτούρου ή νεκρά (δηλητηριασμένα ή πυροβολημένα), κατά την τελευταία 15ετία και σε μία γεωγραφική περιοχή που προσδιορίζεται από την κεντρική Ελλάδα μέχρι τον Έβρο.

Σημειώνεται ότι από τα δείγματα που ελήφθησαν, διαπιστώθηκε ότι οχτώ προέρχονταν από διασταυρώσεις λύκων με σκύλους, φαινόμενο που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω.”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

.pf-button.pf-button-excerpt { display: none; }

The post Λύκαινα ζευγαρώνει με σκύλο στην Ποτέντσα της Ν. Ιταλίας….VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα