Δυο ακόμη λαγόσκυλα θύματα της μανίας των λύκων στη Ναυπακτία

18:05 11/11/2021 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 06/11/21 στην ορεινή Ναυπακτία, στο καστανό δάσος, πάνω από την άνω χώρα σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Γιώργο Λειβάρδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ίρμα 5 χρονών, Ελληνικό Ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Γιώργος και η παρέα του για κυνήγι λαγού

το πρωινό του Σαββάτου 06/11/21 στην ευρύτερη περιοχή τής Άνω χώρας μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Γιώργος είδε στο Gps 2 σκυλιά να επιστρέφουν ενώ η Ίρμα φαίνονταν στο Gps ως ακίνητη στα 270 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας πρώτος στο σημείο, αντίκρισε ότι είχε απομείνει από το σώμα της σκυλίτσας του στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες και 2 μέτρα πιο εκεί βρήκε ΆΛΛΟ ΈΝΑ ΣΚΥΛΙ, ξένο, φαγωμένο και αυτό !!!

Ο Γιώργος εξηγεί : ” Το ξένο σκυλί είναι ενός γνωστού συνάδερφου από διπλανό χωριό, από την Κεντρική και ήρθε από μόνο του κυνηγώντας το πρωί εκεί που ήμασταν. Προφανώς άκουσε τα δικά μας, την κοπάνησε από την αυλή του σπιτιού του και ήρθε για παρέα. Το άκουσα και το είδα να κυνηγάει, έμπλεξε με τα δικά μας και πάει και αυτό. Όλος ο νομός έχει τεράστιο πρόβλημα, παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε τα πάντα, από κτηνοτροφικά ζώα μέχρι τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει πληθώρα θηραμάτων και εννοώ αμέτρητα αγριογούρουνα και πάρα πολλά ζαρκάδια !!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Δυο ακόμη λαγόσκυλα θύματα της μανίας των λύκων στη Ναυπακτία appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα