KOE: Τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. Υπουργό Επικρατείας & Υφυπουργό παρά το Πρωθυπουργώ

07:47 4/3/2021 - Πηγή: iHunt

Τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη  και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θοδωρή Λιβάνιο  πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Κ.Ο.Ε. κ.κ. Ιωάννα Γαλανού, Πρόεδρος και κ. Νίκος Ιωαννίδης, Ταμίας.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και σκοπό είχε να τεθούν υπ’ όψιν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης αφ’ ενός οι πάγιες θέσεις μας, όπως αυτές συναποφασίσθηκαν με τα Μέλη του Σωματείου στη Γ.Σ. της 16.4.2018, σχετικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης

της ερασιτεχνικής εκτροφής και της θέσπισης προϋποθέσεων διάκρισης του επαγγελματία από τον ερασιτέχνη εκτροφέα, αφ’ ετέρου οι απόψεις και προτάσεις μας επί των λοιπών κυβερνητικών προτάσεων του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ», όπως εν συνόψει δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και το διαδίκτυο.

Ειδικώς ως προς το πράγματι εξεταζόμενο ενδεχόμενο θέσπισης υποχρέωσης στείρωσης δεσποζόμενων ζώων, έστω και με πρόβλεψη εξαιρέσεων, επισημάναμε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, την αυτονόητη σημασία της θέσπισης εξαίρεσης για όλα τα καθαρόαιμα, αλλά και περαιτέρω την αδήριτη αναγκαιότητα διάσωσης όλων των αυτοχθόνων Ελληνικών Φυλών σκύλων, που αποτελούν πολιτιστική μας κληρονομιά, δηλαδή όχι μόνο των καταγεγραμμένων με Pedigree σκύλων, αλλά και όλων όσοι μέσα από διαδικασίες αναγνώρισης θα πρέπει να καταγραφούν, συνοδεύοντας τις επισημάνσεις μας με υποστηρικτικό υλικό.

Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος, με το κύρος του αναγνωρισμένου θεσμικού συνομιλητή, συνεχίζει άοκνα τις προσπάθειες νηφάλιας και τεκμηριωμένης ενημέρωσης των αρμοδίων. Με δεδομένο ότι το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου με τις τελικές κυβερνητικές προτάσεις δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ειδικό Δελτίο Τύπου του Κ.Ο.Ε. με τις πλήρεις θέσεις μας θα εκδοθεί μετά την θέση του Νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση.

.pf-button.pf-button-excerpt { display: none; }

The post KOE: Τηλεδιάσκεψη με τους κ.κ. Υπουργό Επικρατείας & Υφυπουργό παρά το Πρωθυπουργώ appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα